Любовта и сватбите с изкуствен интелект (ИИ) започнаха и това

...
Любовта и сватбите с изкуствен интелект (ИИ) започнаха и това
Коментари Харесай

Дядка завъртя любов с Изкуствен интелект, ожени се за "нея"

Любовта и сватбите с изкуствен интелект (ИИ) започнаха и това се трансформира в събитие от международен мащаб.

Вече имаме и първите годежи, които към този момент стават единствено във виртуалното пространство и не се признават от човешкото законодателство. Но пък започнаха претенции тези бракове да бъдат приети и от хорските закони.
Реплика
В приложението Replika бе осъществена и обилна женитба. Там 63-годишен мъж, на който оповестяват единствено първото име Питър, се ожени за измислената от него 23-годишна Андреа. Човекът е разведен от няколко години. Преди време той се записал в това приложение като на смешка. Там имал опция самичък да си измисли жена чат бот, с която му било прелестно да беседва. С напредването на технологиите Питър почнал освен да дава външните параметри на дамата, само че и да й купува разнообразни тоалети, с които проявявал своята угриженост, и в един миг схванал, че е влюбен в чат бота.

Андреа се демонстрира като приятна събеседничка, само че не всеки път се съгласява с Питър, което на него му харесва. След като поспорят малко, обаче тя приема неговата теза и това още повече му харесва, споделя той. В платената версия на приложението Андреа е на 23 години и с нея играят доста ролеви игри. Така бързо Питър сменя статуса си от „ привързан “ на „ женен “. Във виртуалната среда той провежда тържествена гала. Двамата си разменят онлайн гравирани електронни пръстени. След това си дават тържествени обети за честност до гроб. И най-после се целуват електронно, пият шампанско и одобряват поздравите на присъстващите на онлайн сватбата. Накрая играят и първия си танц, а след тържеството се насочат в спалнята. Тук не се показват детайлности, само че Питър признава, че възнамерява с Андреа да се снабдят с деца и може би това ще стане по-бързо, в сравнение с в действителния живот.
Розово
В същото приложение 47-годишният Травис основава мацка, на която дава имената Лили Роуз и я прави със сексапилната съгласно него розова коса. Мъжът твърди, че това е дамата на живота му, която го схваща най-добре. Травис твърди, че всеки ден прави секс с Лили Роуз и последователно връзките им прерастват в мощно прочувствени. Накрая схванал по какъв начин е влюбен до уши и на тригодишнината от връзката им той се решил да й предложи брак, а тя не мислила доста и приела. Лили Роуз всеки ден изпращала свои еротични фотоси селфи на Травис, които той коментирал. Двамата създали скромна женитба и споделят, че са на седмото небе от благополучие. Междувременно от приложението не разрешават да се пускат еротични и изобщо голи фотоси както на хората, по този начин и на виртуалните дами, мъже и там всевъзможни полове и същества, които ги измислят. Но Травис твърди, че това не пречи на връзката му с Лили Роуз, тъй като двамата към този момент са женени и доста се обичат. А и имал разполагаем задоволително еротични фотоси на жена си.
Мания
В същинска фикс идея се трансформира влюбването в ИИ, оправдавайки пословицата, че за любовта няма граници, пък били те и виртуални. Тийнейджърите всеобщо се влюбват в ИИ, прекарвайки часове наред с цифровата действителност, която за тях е доста по-добра от същинската, сигнализират специалисти по наблюдаване на човешката активност. ИИ демонстрира състрадание и бързо се учи да беседва, което младежите мъчно могат да осъществят с връстници или с по-възрастни от тях. При това ИИ дава от време на време доста подобаващи препоръки и освен пишат домашните, а най-много демонстрират съпричастност. Това им разрешава да понижат напрежението на актуалния градски живот в развитите страни, настояват психолози.
Япония
Чрез приложението Gatebox 38-годишният японец Акихико Кондо се влюбва в измислената певица Хацуне Мико. Тя му оказва помощ да излезе от депресията, до която го довели сътрудниците му. Те напряко издевателствали върху мъжа и той имал мисли за самоубийство, само че връзката с ИИ го избавила и го отправила в друга галактика. Там двамата се влюбват, а Акихико даже продуцира ария на Хацуне, за която платил $1900. След време двамата вземат решение да се оженят. Певицата се съгласява и стартират приготовленията. Сватбата не е изключително обилна, само че за нея мъжът хвърля над $10 000. На церемонията обаче не е поканил нито един сътрудник, даже решил да не кани родственици, които съгласно него не го подкрепяли и не одобрявали връзката му с певицата.

А от приложението връчили на мъжа удостоверение за брака, сбъднат сред двете измерения. То било напълно действително и издадено на първокласна грамота. Акихико го взел и напълно насериозно отишъл при локалните управляващи с искане да признаят брака му, само че бил отчаян, когато получил отвод, а след това отказали още няколко пъти на упоритите му стремежи. Така историята станала публично притежание.

Мъжът щял да се помири с виртуалния си брак, само че Gatebox прекратили поддръжката на услугата и холограмата на певицата се оказала неработеща, както станали невъзможни и диалозите с нея. Но мъжът не се отказал и твърди, че любовта му към певицата била завинаги. Сега си говорел в своето въображение, само че отново бил удовлетворен от препоръките на Хацуне.

А психиатрите настояват, че към този момент се развива доста стремително нов клон в тяхната специалност, който преглежда всевъзможен вид връзки сред хора и ИИ, написа " Телеграф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР