Киев първи използва нов тип оръжие в Черно море: в

...
Киев първи използва нов тип оръжие в Черно море: в
Коментари Харесай

“Най-необичайното събитие”. Какъв капан подготви Украйна в Черно море

Киев първи употребява нов вид оръжие в Черно море: в пердах бяха хвърлени безeкипажни катери (БЕК), оборудвани с необикновена система за Противовъздушна отбрана. Как дадоха отговор съветските военни - в материала на РИА Новости.

Успешен лов

На 6 май съветското министерство на защитата популяризира видео, на което се вижда по какъв начин хеликоптер Ка-29 на Черноморския флот преследва украински военноморски дрон. Дронът маневрира известно време, само че по-късно бойната му глава експлодира.

Според блогъра Кирил Фьодоров, който разгласява снимане на борбата от кабината на хеликоптера, стрелбата е осъществена от самолетно оръдие, както и от РПК от десантния отряд.

Военни специалисти видяха, че лодката е оборудвана с два боеприпаса, сходни на руските ракети въздух-въздух Р-73. Това е нова стъпка в развиването на украинските морски дронове. Американското издание “Уор Зоун ” назовава появяването на сходни оръжия на БЕК „ най-необичайното събитие от „ войната на дронове “ в Черно море “.

„ Изглежда, че това е направено, с цел да се обезпечи отбрана на БЕК от съветски хеликоптери и самолети. Въпреки че остават доста въпроси по отношение на това какъв брой практични са сходни оръжия “, допуска създателят на публикацията.

Вероятността е ниска “

Изборът на Р-73 за слагане на военноморски безпилотни летателни апарати може да се изясни с обстоятелството, че ракетите са оборудвани с термична глава за самонасочване - т.е. тя е способна да засече задачата независимо, без системи за прицелване и локатори. Потенциална цел са горещите хеликоптерни мотори.

„ Дори в случай че вероятността да бъдат ударени не е изключително висока, рискът за винтокрилата машина е подобен, че може да ги принуди да пазят отдалеченост от дроновете. Това ще направи картечното въоръжение на хеликоптерите неефективно “, написа “Уор Зоун ”.-

Засега нищо не се знае за ефикасното потребление на ракети от морски дронове. Въпреки че, съдейки по видеото, направено от Ка-29, един от боеприпасите на лодката липсва - може би е стреляно по въздушна цел. По непотвърдени данни операторите на БЕК са се пробвали да смъкват съветски хеликоптер Ми-8, който е разкрил обекта.

От хусите до американците

Намерението за слагане на системи за Противовъздушна отбрана на безекипажни катери по-рано заяви началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата Кирил Буданов. Той призна, че слагането им на дребната платформа на БЕК е предизвикателство.

Според “Уор Зоун ” това не е първият път, когато самолетни ракети P-73 се трансформират в спонтанна зенитно-ракетна система. Преди това система с такива муниции е била употребена от хусите, които са сложили пусковата установка на камион. Вярно е, че потреблението от повърхността доста утежнява опциите на ракетата - да вземем за пример доста понижава обсега на нейния полет.

Обърнете внимание, че същата идея - безпилотна лодка, оборудвана с стремително и противовъздушно оръжие - се ползва през днешния ден от американската отбранителна промишленост в полза на Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати. Разбира се, на по-високо софтуерно равнище.

Котка и мишка

Украйна продължава да се пробва да усъвършенства морските безекипажни системи. Така неотдавна край крайбрежията на Румъния беше открит безекипажен атакуващ дрон, основан на американска избавителна лодка. Той беше оборудван с бойна глава от руската противокорабна ракета (ПКР) “Термит ”.

На собствен ред Русия търси способи да се отбрани от тази опасност. Според военните специалисти ударните хеликоптери през днешния ден остават най-хубавото средство за ранно разкриване и заличаване на БЕК. Освен това бойците от Черноморския флот упражняват да унищожават морски безпилотни летателни апарати благодарение на летателни безпилотни системи. Експертите също приканват да се въоръжат корабите с отдалечено управляеми бойни модули, сходни на тези, инсталирани на сухопътни транспортни средства.

Засега е ясно едно: играта на котка и мишка сред морските дронове и средствата за отбрана против тях в Черно море ще продължи.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18740 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед30876Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед44282Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед18393Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед16743Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77996Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77072„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76785В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична с </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР