През деня в неделя до обяд ще е с разкъсана

...
През деня в неделя до обяд ще е с разкъсана
Коментари Харесай

И пак порои, гръмотевици, градушки, кодове за опасно време...

През деня в неделя до обяд ще е с раздрана облачност. След обяд над Западна, Централна и Южна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. През деня по-значителни по количество ще са преваляванията в Западна и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток и с него ще стартира да нахлува по-хладен въздух.

Максималните температури в цялата страна ще бъдат сред 22°-25°C. По-ниски ще са по Черноморието - до 15-18°C.

Екипът на Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за неприятно време, които са годни за неделя - 12 май 2024г.

Жълт код:

Издаваме код за мощен дъжд, като предстоящото сумарно количество ще е сред 15-20 л./кв. м. Не се чакат рискови феномени! През летния сезон е допустимо да падне и дребна градушка.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни или “обложни ” превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л./кв.м.

Явления: Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления). През есенния сезон се издава и за “обложни ” превалявания.

Времето в София
През нощта против неделя ще доминира раздрана облачност. Минималните температури ще са сред 8-9°С, а оптималните – към 20-21°С. През деня времето ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, като по-значителни ще са в следобедните часове.
Времето по планините
Около обяд над Западна, Централна и Южна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, като се чакат превалявания и гръмотевици. Ще има условия за градушки и обилни по количества превалявания! Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 8°.
Времето по Черноморието
През нощта против неделя ще доминира раздрана облачност. През деня ще е най-вече облачно,с превалявания от дъжд, ще има условия и за гръмотевични стихии, най-вече по Южното Черноморие.

Температурата на морската вода е от 14°-15° по северното крайбрежие до 17-18° по южното.

Вълнeнието на морето ще е 2 -3 бала
Времето на Балканите
През идващите 48 часа атмосферата на Балканите ще се лабилизира, като се чакат превалявания и гръмотевични и стихии! Повишава се и вероятността от наводнения!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР