Швейцарският рапър Немо спечели 68-ото издание на песенния конкурс Евровизия“

...
Швейцарският рапър Немо спечели 68-ото издание на песенния конкурс Евровизия“
Коментари Харесай

Швейцария спечели „Евровизия“ 2024

Швейцарският рапър Немо завоюва 68-ото издание на песенния конкурс „ Евровизия “ с парчето си The Code. Той получи 591 точки на финала в Малмьо, Швеция.

Това е третата победа на Швейцария в историята на състезанието след триумфа на първата победителка в конкуренцията Лис Ася през 1956 година и Селин Дион през 1988 година

Във видео послание Немо прикани България да се завърне на „ Евровизия “ през 2025 година

 Евровизия 2024 Снимка: Reuters

Послание на българските фенове изпрати и приключилия на второ място Baby Lasagna от Хърватия, който също прикани България да се завърне.

Изпълнението на Швейцария от финала на Евровизия: 

На трето и четвърто място приключиха две от най-големите звезди в Украйна и в Франция – атрактивните Альона Альона и Джери Хейл и гласовитият Слиман. Пето място зае Израел.

България може да няма собствен представител в най-голямото музикално събитие в света, само че в Малмьо има българска делегация. Тя е формирана от актьори на музикалния лейбъл East Art – Мила Роберт, Тино, изгряващата звезда Mona, дебютиращият артист Мишел и младата певица Лидия Ганева, която ни е представяла на „ Детската Евровизия “ през 2016 година

„ Евровизия “ 2024 се организира в шведския град Малмьо след успеха на Лорийн с песента Tattoo, един от огромните шлагерите за 2023 година

Провеждането на състезанието беше белязано от напрежение и митинги .

През зала „ Малмьо Арена “ имаше конфликти сред пропалестински стачкуващи и полицията. Протестът беше против присъединяване на Израел в състезанието. Служителите на реда използваха и сълзотворен газ, имаше и арестувани, което не е всекидневно за скандинавската страна.

Снимка: Reuters

Заради войната, която се води в Ивицата Газа, преди финала на състезанието се отдръпна норвежката водеща. 21-годишната Алесандра Меле изясни решението си във  видео в „ Инстаграм “. „ Провежда се геноцид. Отворете очите си. Отворете сърцата си. Нека любовта ви води към истината “, съобщи Меле във връзка войната в Близкия Изток.

   Вижте тази обява в Instagram.

Публикация, споделена от Alessandra (@alessandram02)

За първи път в тазгодишното издание на „ Евровизия “ беше дисквалифициран участник.

Снимка: Reuters

Нидерландският реализатор Йост Клайн не беше позволен до финала поради иницидент със служителка на състезанието, който се проверява от шведската полиция. Жената е подала тъжба.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР