Microsoft Corp. планира да добави четири нови центъра за данни

...
Microsoft Corp. планира да добави четири нови центъра за данни
Коментари Харесай

Microsoft планира масивна експанзия в Китай, добавя 4 нови центъра

Microsoft Corp. възнамерява да добави четири нови центъра за данни в Китай до началото на 2022 година, с цел да разшири потенциала си за обслужване в цяла Азия, съобщи Bloomberg, базирайки се на източници, които са поискали анонимност.

Разширяването на Microsoft в Китай е измежду най-бързите за компанията на континента - през март тя разгласи проектите си да разшири мрежата от центрове за данни с по-голямо наличие в северния район към Пекин. Технологичният колос към този момент има шест центъра за данни в страната, ръководени от локалния сътрудник 21Vianet, и в този момент се стреми да се възползва от световния скок в търсенето на интернет услуги по време на пандемията.

Говорител на Microsoft е отказал коментар.

Бързият напредък се движи от китайския бизнес, който постепенно се цифровизира през предишните години и в този момент мигрира към облака. Новите разпореждания в страната, в това число необятен набор от укази за сигурност на данните, които влизат в действие през септември, също подтикват локалните и задграничните предприятия да преминат към локално ръководство на данни и увеличение на разноските за ИТ. Облачният пазар в Китай се чака да нарасне до 46 милиарда $ през 2023 година, съгласно държавен отчет, представен от Microsoft.

Подобно на Apple Inc., Microsoft уголемява мощностите за данни в Китай дружно с локален сътрудник, очаквайки взрив в съхранението на данни и потребностите за тяхното ръководство. Американската компания ще би трябвало да се съревновава с Alibaba Group Holding Ltd. и Huawei Technologies Co., двамата локални водачи в даването на облачна инфраструктура.

Microsoft може да разчита на зрелостта и необятната приложимост на своите облачни услуги. Платформата Azure разрешава на клиентите да хостват данни и да започват приложения в облака, до момента в който Office 365 предлага интернет основани версии на познатите стратегии за обработка на текстове и електронни таблици. Компанията съобщи, че плануваното разширение в Северен Китай през 2022 година ще „ удвои “ интелигентния заоблачен потенциал в страната през идващите години.

Търговските облачни продажби на компанията през тримесечието, завършило на 31 март, набъбнаха с 33% до 17.7 милиарда $. През същия интервал компанията регистрира финансови разноски за 6 милиарда $ и предвижда, че ще доближи още по-голяма сума през настоящото тримесечие. Компнията не разгласява данни за облачните доходи по географски райони.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР