Математическата гимназия в Бургас вече е оборудвана с една от

...
Математическата гимназия в Бургас вече е оборудвана с една от
Коментари Харесай

Бивши възпитаници на бургаската математическа дариха близо 10 000 лв. на гимназията

Математическата гимназия в Бургас към този момент е оборудвана с една от най- актуалните хардуерни интерактивни системи за образование. С технологията учебното заведение „ Акад. Н. Обрешков “ се снабдява след самодейността на някогашни ученици на школото от випуск 2002 година #върниобратно. А посредством идеята са събрани към 10 000 лева

Това описа пред Novini.bg уредникът на самодейността Атанас Ганчев.

Даренението е направено без външни тласъци, а в идеята се присъединили към половината ученици от випуска.

Системата коства 8 000 лв.. Но с останалата част от дарената сума ще бъдат наградени най-добре представителите се възпитаници от гимназията през образователната година.

Идеята за великодушното подаяние почнала непринудено и посредством идеята випускът отбелязва 15 години от завършването си.

„ Всеки един от нас малко или доста носи учебното заведение в себе си, взели сме от това учебно заведение, получили сме доста и се опитваме да върнем назад най-малко малко от това, което сме получили “, разяснява Атанас.

В резултат от тази образователна година гимназистите ще бъдат обучавани посредством системата от напълно ново потомство, с съвременна методика и съвременен програмен продукт.

Технологията съставлява огромна бяла дъска, която обаче се отваря. Оборудването има вграден компютър с голям 89-инчов мултимедиен екран, и интерактивен екран.

Дъската е още с мултитъч и профилиран учебен програмен продукт с благоприятни условия по всички предмети, 3D модели, визуализации, анимирани пояснения, карти, опити и всичко, обвързвано с естествените науки.

Математическата гимназия в Бургас ще употребява системата в особено оборудван кабинет за занятия по химия, биология, математика.

В околните дни следва и образование на преподавателите по какъв начин да работят със системата.

Природо-математическата гимназия е първото учебно заведение в Бургас с такава система, като малко школа в страната разполагат с технологията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР