Киара Ферани е edna от първите и най-успешни жени в

...
Киара Ферани е edna от първите и най-успешни жени в
Коментари Харесай

Италианската Пепеляшка за милиони: как Киара Ферани се превърна в икона с един моден блог и много амбиция

Киара Ферани е edna от първите и най-успешни дами в света, почнали кариерата си с интернет блог.

Италианката, която през днешния ден е считана за кралска персона измежду инфлуенсърите , се ражда в нормално семейство на ортодонт и писателка през 1987 година в Кремона . Градът на нейния живот обаче е Милано. Там Киара израства и стартира да следва право в университета Бокони.

Докато е студентка, бъдещата цифрова звезда започва персоналния си блог The Blonde Salad, отдаден на модата и поддържан на британски и италиански. „ Русата салата “ получава името си поради смесицата от тематики и цвета, в който италианката взема решение да боядиса косата си, с цел да се отличава на фона на множеството девойки, които се тълпят по фешън ревюта тогава, както самата тя споделя.

За две години от началото на блога си Киара Ферани съумява да натрупа 1 милион неповторими гости в него , а през 2011 година изданието New York я дефинира за „ една от най-големите изгряващи звезди на стрийт стила “ . До това време активността ѝ като блогър ѝ носи задоволително средства, с цел да си разреши да напусне университета, до чието довеждане докрай я разделят единствено няколко изпита.

С задачата да стане известна и отвън страната си, през 2013 година Киара се мести в Лос Анджелис. Скоро Forbes я включва в листата си „ 30 под 30 “, а испанското издание на Vogue я слага на корица, както и доста други списания. Самата Instagram платформа регистрира, че п рофилът на блогърката има едни от най-ангажиращите сторита в региона на модата .

 Киара Ферани Getty

Друго огромно самопризнание за Ферани е проучване, което Харвардският университет ѝ посвещава – то преглежда образеца на италианката в това по какъв начин да монетизираш по едно и също време двата потока от блог и „ персонален бранд “ като бизнес.
 image2_16x9.png Декември идва с велики вести и съдбовни изненади за тези 5 зодии На фокус
Докато и до през днешния ден си партнира с разнообразни марки, ставайки тяхно рекламно лице, през 2015 година тя открива и своята линия обувки Chiara Ferragni Collection . Две години по-късно основава личната си компания TBS Crew Srl , а през 2019 година мастъркласът, основан дружно с гримьора Мануеле Мамели, получава премия от списание Glamour за Най-добър бюти мастърклас на годината .

Същата година по време на Филмовия фестивал във Венеция дебютира и документалният филм “Chiara Ferragni Unposted” , поветен на към този момент порасналото момиче, което желае да бъде възприемано повече като бизнесмен и бизнесдама, в сравнение с инфлуенсър и интернет звезда.

Междувременно Киара съумява да сътвори и лично семейство. През 2018 година тя се омъжва за рапъра Федез по време на приказна гала, на която участва и няколкомесечният им тогава наследник . В момента двойката е в очакване и на второто си дете.

 Киара Ферани Getty

Вече освен Киара е звезда в интернет и оттатък – нейното семейство също се радва на цифрова популярност, и най-много дамите от него . Майка ѝ Марина е следвана от няколкостотин хиляди почитатели, тези на сестра ѝ Франческа наближавата милион, а другата нейна сестра – Валентина, споделя всекидневието си с повече от 2 милиона души.

Изглежда, че силата на интернет е способна на трансформира всеки с добър усет, харизма и непримиримост в сполучлив експерт. Но в тази ситуация на Киара това оказва помощ и на повече хора – през 2020 година тя и брачният партньор ѝ стартират акция, която съумява да събере 3 милиона евро за подкрепяне на Милано в битката с ковид, и то за едно денонощие ! Сумата съумява да нарасне до 4.5 милиона евро, а страната им е признателна. Така за приноса си двойката е удостоена с влиятелната премия Ambrogino d’Oro , връчвана за обществена активност в Милано.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР