Все за диети говорим и все дебели си стоим. Или

...
Все за диети говорим и все дебели си стоим. Или
Коментари Харесай

Стига с магическите диети! Ето 8 реалистични съвета за отслабване

Все за диети приказваме и все дебели си стоим. Или хайде, не дебели, само че недоволни от тежестта си.

Четем какво яде (или не яде) Жизел Бюндхен, по какъв начин отслабват звездните майки, само че нищо от това не получава действително отражение в ежедневния ни метод на хранене.
 10 храни, които те засищат за по-дълго време  10 храни, които те засищат за по-дълго време  10 храни, които те засищат за по-дълго време  10 храни, които те засищат за по-дълго време
Причината е, че се опитваме да променим храненето си напълно. Да включим храни, които не знаем нито по какъв начин се произнасят, нито по какъв начин се подготвят, карат ни да вършим тренировки толкоз постоянно , че да забравим по какъв начин наподобяват децата ни и въобще – отслабването се трансформира в безспорен прелом за живота.

И несъмнено, никой не желае да си го предизвиква.

Затова, вместо нова прецизна диета , ви предлагаме препоръки, от които да си изберете и да приложите в дневния си режим по този начин, че съвсем да не усетите смяната.

А след това, след няколко месеца, ще си кажете „ Я, отслабнала съм “.
 Защо би трябвало да ядем тези храни всеки ден  Защо би трябвало да ядем тези храни всеки ден  Защо би трябвало да ядем тези храни всеки ден  Защо би трябвало да ядем тези храни всеки ден
1. Плодове вместо шоколад

Това е доста елементарно. Заменяте следобедния шоколад с шепа стафиди. Или фурми. Или две мандаринки. Или банан. Като пристигна по-хубавата част от годината – череши, праскови и ягоди.

Мислете за шоколада като за добре ухаещо парче масло . Бихте ли яли масло от опаковката? Не, несъмнено. Ето по тази причина не би трябвало да ядете и шоколад, а плодове.
 8 храни, от които косата пораства като луда  8 храни, от които косата пораства като луда  8 храни, от които косата пораства като луда  8 храни, от които косата пораства като луда
2. Не си изяждайте всичко

За разлика от безумния съвет, който получавахме всички като дребни, не би трябвало да си изяждате всичко. Особено в случай че обядвате на открито, в ресторантчетата с обедно меню, в които порциите са просто двойни на това , от което имаме потребност.

Не се тормозете, че оставяте храна в чинията. По-добре там, в сравнение с да се залепи на дупето ви.

И разделяйте десертите с близък . Помага за доближаването с сътрудниците и за отслабването по едно и също време.
 Ето кои 5 храни да ядете напролет  Ето кои 5 храни да ядете напролет  Ето кои 5 храни да ядете напролет  Ето кои 5 храни да ядете напролет
3. Пийте вода

Ако не ви върви водата в студеното време, пийте чай с мед. Но не пийте газирани питиета, просто ги изключете от менюто си. Все едно да вземете чаша вода, да сложите в нея 4 супени лъжици захар и да ги изпиете. Няма да го извършите, нали?
 За да изгорите повече мазнини: по какъв начин и по кое време да хапвате грейпфрут  За да изгорите повече мазнини: по какъв начин и по кое време да хапвате грейпфрут  За да изгорите повече мазнини: по какъв начин и по кое време да хапвате грейпфрут  За да изгорите повече мазнини: по какъв начин и по кое време да хапвате грейпфрут
4. Запишете се на спорт за наслаждение

Никой не обича да върви на нещо по обвързване. Спомнете си уроците по математика за кандидат-студентските изпити. Същото е и със спорта.

Гледате ли на него като на досадно обвързване, в никакъв случай няма да ви хареса. Ходете на танци, карайте колело , играйте баскетбол - правете го за наслаждение и с цел да сте измежду хора. Отслабването ще пристигна като прелестно странично деяние. 
 11 български суперхрани, които са по-полезни от чията и едамамето  11 български суперхрани, които са по-полезни от чията и едамамето  11 български суперхрани, които са по-полезни от чията и едамамето  11 български суперхрани, които са по-полезни от чията и едамамето
5. Не дояждайте храната на децата си

Децата имат „ чудесния “ табиет да оставят „ по две лъжици “ от яденето си. Не го изяждайте вие. Следващия път им сипете по- малко, а в този момент просто изхвърлете остатъка или го приберете за по-късно. Вие не сте кошче за отпадък.
 Съвети за дългоденствие от една жена на 101, която продължава да работи от 9 до 5  Съвети за дългоденствие от една жена на 101, която продължава да работи от 9 до 5  Съвети за дългоденствие от една жена на 101, която продължава да работи от 9 до 5  Съвети за дългоденствие от една жена на 101, която продължава да работи от 9 до 5
6. Не се запасявайте с храна

Дръжте в хладилника единствено храна, която би трябвало да се сготви. Не би трябвало да имате нищо елементарно за ястие, което можете да грабнете до момента в който минавате.

Отнася се и за бисквитите, сухите пастички и бонбоните в шкафа . Те имат тихички гласчета, които ви викат ли, викат, до момента в който просто не ги изядете.
 Ето по какъв начин да подготвим кожата си за лятото  Ето по какъв начин да подготвим кожата си за лятото  Ето по какъв начин да подготвим кожата си за лятото  Ето по какъв начин да подготвим кожата си за лятото
7. Яжте храна, която знаете от кое място идва

Сиренето се прави от мляко, пържолите идват от прасето, а картофите – от земята. Откъде идва соса за спагети в шише? От завода. Полуготовите пилешки хапки – също.

Придържайте се към обичайна, естествена храна . Колкото по-малко модифицирана е тя от производството до трапезата ви, толкоз по-добре.
 Ето кои са 8-те най-здравословни ядки  Ето кои са 8-те най-здравословни ядки  Ето кои са 8-те най-здравословни ядки  Ето кои са 8-те най-здравословни ядки
8. Решете прочувствените си проблеми

Седнете и поговорете със себе си. Понякога използваме храната като сурогат на нещо друго. Ако ни липсва обич – ядем. Ако ни липсва самопризнание – ядем. Ако ни липсва многообразие в живота – ядем.

Не компенсирайте неналичията в други сфери от живота си с храна. Така единствено ще добавите още един проблем – наднорменото тегло, към останалите.

Вместо с храна, компенсирайте с прекарвания – нови, приятни за душата, приятни за тялото (масаж например), само че не и приятни единствено за стомаха.

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР