Владимир Путин е назначил за свой помощник бившият секретар на

...
Владимир Путин е назначил за свой помощник бившият секретар на
Коментари Харесай

Путин назначи Патрушев за свой помощник

Владимир Путин е назначил за собствен асистент някогашният секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев. Помощник на съветския президент става и някогашният му персонален охранител Алексей Дюмин, който в продължение на 6 години беше губернатор на Тулска област.

Генерал Николай Патрушев е считан за един от най-близките хора на Путин. До 2008 година в продължение на дълги години той ръководеше ФСБ. От май 2008 година е секретар на Съвета за сигурност на РФ.

The Wall Street Journal писа, че по информация на източници от съветски и западни спецслужби, Патрушев е провел убийството на притежателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин.

Смята се, че Патрушев е " идеолог " на изказванията за опасността за Русия от Запада, както и на концепцията за " нуклеарния шантаж " на Русия след началото на войната против Украйна.

Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия, Канада, Япония и редица други страни вкараха наказания против него, както и против по-малкия му наследник Андрей. Другият наследник на Патрушев, Дмитрий е вицепремиер в новото държавно управление на Владимир Путин. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР