Актрисата Гергана Змийчарова реши да потопи зрителите на предаването ,,На

...
Актрисата Гергана Змийчарова реши да потопи зрителите на предаването ,,На
Коментари Харесай

История и съвремие, вплетени в едно: 6 невероятни причини да посетите Враца

Актрисата Гергана Змийчарова реши да потопи феновете на предаването,,На кафе “ по NOVA в магията на един от време на време подценяван български град, а точно Враца. Интересната информация, която показа, както и мненията на панелистите, можете да видите във видеото нагоре.

Ние се вдъхновихме от нея и взехме решение да създадем за вас една публикация за града и най-любопитните обстоятелства, свързани с него.
                             

Разположен в сърцето на Северозападна България, Враца се издига като най-големият град в района. Съчетавайки история със съвремие, той е административен и икономически център в региона. Отдалечен на към 112 километра северно от столицата София, градът разполага с извънредно стратегическо местонахождение.

Старото име на града, Вратица, отбелязва връзката му с географския обект " Вратцата " - скален пролом, през който е прекосявал древен път. Подобно на врата, Враца е била основна точка, контролираща пътя от Дунава към юг и запад. Историята на града е вълнуваща и стартира още от новокаменната ера, развивайки се през разнообразни цивилизации и интервали.
                             

В средновековието Вратица е построена от славяните върху руините на цитадела. С течение на времето тя се уголемява и трансформира в огромен център, изпълнен с разнородни занаяти и културни благосъстояния.

Разположен в непосредствена непосредственост до живописния пролом Вратцата, градът предлага благосъстояние от естествени забележителности. Пещери, водопади и скални формирания притеглят туристи и приключенци от целия свят. Известни измежду тях са пещерата Леденика, водопадът Скакля и Вратцата.
                             

Не единствено природата обаче притегля вниманието към Враца. Там се съхранява историческо благосъстояние като Рогозенското богатство - най-голямото тракийско богатство, което съставлява значима част от културното завещание на България.

С годишните Ботеви дни и поклонението на връх Околчица, градът оживява с културни събития, които отразяват духа и идентичността на локалните поданици. Девизът " Град като Балкана – античен и млад " освен разказва историческата същина на Враца, само че и нейната дарба да се трансформира и развива в актуалния свят.
                             

Така Враца съчетава в себе си благосъстоянието на предишното с провокациите на бъдещето, привличайки гости със своята неповторима композиция от история, природа и просвета.

Вижте в нашата изложба 6 обстоятелството за град Враца, които сигурно ще ви накарат да пожелаете да видите този град с очите си:
 6 аргументи да посетите Враца още СЕГА  6 аргументи да посетите Враца още СЕГА  6 аргументи да посетите Враца още СЕГА  6 аргументи да посетите Враца още СЕГА
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР