Кето диетата набра огромна популярност напоследък. Ако отворим Instagram, кето

...
Кето диетата набра огромна популярност напоследък. Ако отворим Instagram, кето
Коментари Харесай

Какво точно е кето дъх?

Кето диетата набра голяма известност в последно време.

Ако отворим Instagram, кето диетата наподобява страхотно- невероятни трансформации, вкусни ястия и творенията на Starbucks.

Това, за което хората, които са на кето диета, не приказват, са страничните резултати, в това число неприятния мирис. ДА, " кето дъхът " е реалност.

Кето дъхът е нещо обикновено. Всъщност, даже е нещо супер естествено за тази диета. Ето какво се случва: Когато сте в кетоза, в тялото ви няма задоволително захар, с цел да осигурите сила на клетките си, тъй че тялото ви преобразува мазнините в сила. Кето диета е към 70 % мазнини, 25 % протеин и 5 % въглехидрати.

Когато тялото ви разгражда тези спомагателни мазнини, то създава кетони, които са химикали, като ацетоацетат, бета-хидроксибутират и ацетон (да, същите неща, които се употребяват при лакочистителите).

Тези химикали са естествено създадени от тялото ви (така че не е нужно да се притеснявате, че са токсични или каквото и да било), само че при кето диетата, има повече от тях, което значи, че вие отделяте повече от тези субстанции, в това число и посредством дишането (заради това е неприятната миризма на дъха).

Ацетонът, по-специално, има наклонност да излиза през устата ви. Ацетонът, заради дребния му размер, попада в белите дробове и се изхвърля посредством дишането. И това е, което ви дава кето диетата- мирис, който мирише на лакочистител!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР