Автор: Дарина ГригороваПловдивският митрополит Николай служи с низвергнат от РПЦ

...
Автор: Дарина ГригороваПловдивският митрополит Николай служи с низвергнат от РПЦ
Коментари Харесай

На една благословия от разкола - Николай Пловдивски служи с украински разколници

Автор: Дарина Григорова

Пловдивският митрополит Николай служи с отлъчен от РПЦ йерей, макар канона, след което тази неделя той и още двама наши митрополити служиха с украински разколници от " пцу " в Истанбул. " Православна черква на Украйна " е формация, религиозно менте, основано от п. Вартоломей и спонсорите на майдана – американските понички на Нюланд.

Режимът на Зеленски преследва систематично Православието в Украйна в лицето на каноничната Украинска православна черква. Арестуват се митрополити, избиват се свещеници, разрушават се храмове, завладяна е Киево-Печерската Лавра, с цел да се разчисти път за " пцу ", с която съслужиха български архиереи – без позволение на Синода на БПЦ и когато нямаме патриарх.

Съслужението с гонителите на Украинската православна черква с митрополит Онуфрий е осъзната крачка към ерес и разкъсване на общението с Руската православна черква по фанариотския гръцки модел.

УПЦ на дядо Онуфрий при цялата репресивна машина против украинските православни, кръвта на които е полепнала по ръцете и брадата на п. Вартоломей и на призналите " пцу ", не прекъсва общението си с РПЦ, какъвто и напън да има върху него.

Ние, тихомълком, предизборно, изменнически, от горната страна, сме на път да преминем в ерес, на страната на гонителите на Православието, като бъдем палачи на себе си – разколът не се измива и с мъченическа гибел.

Звучи може би нереално далечно за нецърковните българи, само че визира всички ни, цяла България, тъй като се отнася за Българската православна черква, която при патриарх Неофит не участва на икуменическия събор в Крит и осуети вартоломеевите проекти, които още са в действие.

/Вселенският патриарх възнамерява среща с папата в Турция през 2025 година във връзка на Никейския събор от 325 г./

Истанбулската работа на Пловдивския митрополит /със Старозагорския и Доростолския/ с разколниците, с нарушителите против Православието от " пцу ", е Истанбулски реванш на вселенския патриарх за Крит.

Последната бариера за престъпването на канона остава нашият Синод на БПЦ. На една благословия от разкола.

Свързани текстове: Дарина Григорова: Изборът не е сред Москва и Фенера, а сред канона и беззаконието, сред Христа и антихриста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР