Карлос Алкарас остави добри впечатления с представянето си на Уимбълдън,

...
Карлос Алкарас остави добри впечатления с представянето си на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Алкарас оцеля в решителен тайбрек срещу световния номер 259 на старта в Хамбург

Карлос Алкарас остави положителни усещания с представянето си на Уимбълдън, имайки поради сериозната си липса на опит върху тревната настилка. Тинейджърът доближи до осминафиналната фаза и всички чакаха от него да придвижи мощните си изяви върху клея, където по-рано през сезона завоюва шампионатите в Мадрид и Барселона. Испанецът през тази седмица оглавява схемата на ATP 500 надореварата в Хамбург, където на старта имаше привидно протоколната задача да се оправи със своя досегашен съотечественик Никола Кун. Натурализираният немец обаче сподели доста високо равнище на игра и образно сподели за какво беше в топ 5 на юношеската класация преди няколко сезона. Все отново топ поставеният показва по-голямата си класа в решаващите моменти от срещата и закономерно се наложи с 3:6 6:1 7:6(3), с цел да оформи конфликт във втория кръг с един всред Себастиан Баез и миналогодишния финалист - Филип Краинович.

Срещата стартира изцяло равностойно, като участващият с " уайлд кард " състезател по никакъв метод не отстъпваше по мощ на ударите по отношение на 19-годишния си конкурент. Кун играеше наксимално освободено и съумя да отрази цели три точки за пробив при 2:2 гейма, а след това осъществя пробив и напълно скоро имаше преднина в обособените сетове.

Отговорът на любимеца не закъсня, защото във втората част видяхме най-хубавото лице на международния номер шест и уинърите непрестанно се множаха от ракетатата му. Всичко това докара до задатък от 5:0 в негова изгода, а локалният представител съумя само да се разпише в резултата, само че напълно скоро имахме паритет в сетовете.

Темпото на игра продължаваше да е извънредно високо, единствено че не се виждаше по какъв начин можем да станем очевидци на изненада, тъй като 259-ият в света изпитваше сериозна болежка в левия си крайник и това компрометира съществено напредването му по корта. Аутсайдерът обаче нямаше планове да се отдръпва от най-големия мач до момента в кариерата си и стартира да работи на ръба на риска, което му разреши да доближи до тайбрек. Там двукратният Мастърс първенец доминираше от първата до последната точка, осигурявайки с триумфа в този толкоз тежък мач.

Got there in the end
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР