Най-новите модели iPad Air и iPad Pro имат ново меню

...
Най-новите модели iPad Air и iPad Pro имат ново меню
Коментари Харесай

Новите iPad разполагат с меню за изправност на батерията, което включва брояч на циклите и опция за ограничаване на зареждането до 80%

Най-новите модели iPad Air и iPad Pro имат ново меню за здравето на батерията в приложението “Настройки “, което не е налично при по-старите модели iPad и включва варианти, които преди този момент бяха налични единствено за устройствата iPhone 15.

Както е доказано от ресурса iCulture, когато влезете в „ Настройки “ ➝ „ Батерия “ на новите iPad, се появява меню, което изброява „ Здраве на батерията “ (с показания като „ Нормално “), „ Максимален потенциал “, „ Брой цикли “ и алтернатива за “оптимизация до 80% “. Потребителите могат също да видят подробна информация по отношение на това, по кое време е създадена батерията и по кое време е употребена за първи път.

Кодът, открит преди този момент в бета-версията на iPadOS 17.5, загатваше съществуване на меню за редовността на батерията и се спекулираше, че може да е единствено за новите iPad. Трябва да се означи, че броячът на циклите и опцията за по-строг предел на зареждането от над 80% до момента бяха извънредни характерности за серията iPhone 15 и не бяха открити при по-старите модели смарт телефони.

Ограничението от 80% съществува настрана от функционалността „ Оптимизирано зареждане “ в ранните модели на iPhone, която научава ежедневния модел на зареждане на устройството, интелигентно забавя зареждането над 80% до подобаващия миг. Когато границата от 80% е задействана, iPad в никакъв случай няма да се зарежда над този %, с изключение на понякога, с цел да поддържа точната оценка за действителния заряда на батерията. Според Apple, намаляването на времето, належащо за цялостно зареждане на батерията, забавя нейното изхабяване и удължава нейния живот.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР