Илюстрация Увеличаване Автор: Регал Смаляване Още по темата Класацията Регал

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Регал Смаляване Още по темата Класацията Регал
Коментари Харесай

Регал: Ритейлът на бъдещето

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Регал Смаляване
Още по тематиката
Класацията Регал 500

Най-големите производители на бързооборотни артикули в България
2 ное 2017 Голямата промяна

Технологиите навлизат все по-осезаемо в търговията на дребно и към този момент са на всяка крачка: търговците имат информация за всичко, което търсим, харесваме, купуваме. Специалните предложения ни преследват от всички информационни устройства, с които боравим. Появяват се магазини, в които клиентите поддържат връзка единствено с машини и хората стават непотребни. А към този момент даже не е и належащо да се върви до обекта – задоволителни са телефон или компютър и след няколко часа поръчаното ще ни чака пред вратата.

Ритейлът е развой на огромна промяна и технологиите са единствено една дребна част от нея. Вече нищо не е както преди. Достъпът на клиентите до информация ги прави по-взискателни както към качеството на продукта, по този начин и към метода, по който той доближава до тях. От друга страна достъпът на търговците до информация – big data – им дава нови принадлежности в ръцете. Класическите формати на магазините лека бавно отстъпват място на нови, новаторски и все по-изобретателни бизнес модели, при които хладилникът самичък знае от какво имаш потребност и го поръчва вместо теб или пък можеш да си купиш яке от вендинг машина на летището. Промяната в търговията води след себе си промяна на всички съпътстващи бизнеси: за разплащания, доставка, съвещания.

Кои са някои от най-значимите нови трендове в ритейла в международен мащаб и какво е измерението им в България е тематиката на новия брой на Регал.

Поръчайте изданието »
На хартия или PDF
Вижте демо PDF с първите страници от изданието. " Регал " е профилирано издание за биснеса с бързооборотни артикули. Достъпно е в независим абонамент или като част от абонаментен проект PRO на " Капитал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР