Вероятността България да влезе в еврозоната през 2025 г. е

...
Вероятността България да влезе в еврозоната през 2025 г. е
Коментари Харесай

Хампарцумян: Малка е вероятността да влезем в еврозоната през 2025-а

Вероятността България да влезе в еврозоната през 2025 година е доста дребна, никой в никакъв случай не е влизал в средата на годината. Да се надяваме, че бихме могли да го създадем при започване на 2026 година Това съобщи финансистът Левон Хампарцумян в изявление пред БНР.

" Трябват проведени старания. Не е наложителна политическата непоклатимост, в случай че хората, които се сменят в ръководството на страната, продължат да работят в същата посока. Риск има, в случай че се появят в ръководството някакви талибани ", предизвести Хампарцумян.

И разяснява: " Политическата рецесия има значителен принос, само че не е единствената причина. Усилията на Горанов бяха с откровеното предпочитание и благоприятни условия да влязат в банковия съюз, направиха основни стъпки и след това се забавиха. Хърватска ни изпревариха, а те не са с по-различна стопанска система от нашата. Там държавното управление и популацията желаеха и то се случи ".

Левон Хампарцумян похвали Българска народна банка, че са готови за присъединение към еврозоната, само че " тази подготвеност коства пари, досегашните старания ще дадат плод, само че ще би трябвало да се харчат още пари ".

Той даде като добър образец Хърватия, Словения и Прибалтийските републики, тъй като те са със сходна на нашата стопанска система.

Според него нарастването на пенсиите с 11%, а не 10%, както беше в началото оповестено, е " непотребна пиар полемика " и " кой ще се закичи с тези пари ".

" Увеличението беше оповестено от държавно управление, което към този момент го няма, и най-после излезе, че сегашните хора се борят за 11%, които и да са те, и пиарският резултат да падне върху тях. Това е бюджетирано, направено и битката е кой ще се закичи с тези пари, което е срамно, тъй като има швейцарско предписание ", счита финансистът.

За регулирането на цената на хляба финансистът сподели: " Наивна концепция, която няма да докара до нужния резултат. Производството на самун, а какъв ядем, е огромна тематика, само че хубавият самун не коства лев или два, а доста повече и го продават там, където има пазар за това. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР