Разузнавателен самолет на ВВС на САЩ проведе предполагаема операция за

...
Разузнавателен самолет на ВВС на САЩ проведе предполагаема операция за
Коментари Харесай

Шпионски самолети на САЩ кръжат край бреговете на Китай

Разузнавателен аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати организира хипотетична интервенция за събиране на информация покрай крайбрежията на Китай във вторник за пети път в границите на седем дни, написа " Маями Хералд ".

Полетите край източното и южното крайбрежие на Китай започнаха на 7 май и бяха осъществени от аероплан за електронно разузнаване RC-135U Combat Sent, кадърен да събира и проучва сигнали като радарни излъчвания и ракетна телеметрия, с цел да сътвори ефикасни противопоставяния.

Същият Combat Sent е изпратен на 9 и 10 май и по-късно на 13 и 14 май за интервенции, траяли до осем часа, съгласно услугата за следене на самолети Flightradar24.

Разузнавателните полети предходната седмица, които бяха налични за следене заради излъчването на GPS данни за сигурност на въздушното пространство, демонстрираха по какъв начин самолетът, създаден от Boeing , прелита през южните крайбрежия на Китай в Южнокитайско море, а в други дни лети на север за полети в Източнокитайско море, достигайки до Жълто море.

Полетите за събиране на разследваща информация наподобява се припокриват , най-малко частично, с първото морско тестване на най-новия самолетоносач на китайския флот, Fujian , във водите край Шанхай.

Шу Сяо-хуан, асоцииран теоретичен помощник в Института за проучване на националната защита и сигурността, боен мозъчен концерн на Тайван, сподели, че американските полети по крайбрежието на Китай се организират от години.

" Обикновено се възприема като противопоставяне на издевателството на Китай над други страни в близките води, само че в действителност би трябвало да се смята за тип електронно наблюдаване ", сподели Шу пред Newsweek.

" Винаги, когато Китай организира съответни учения в района , без значение дали по крайбрежието си или военноморски учения по-далече, самолети за електронно разузнаване на ВМС и Военновъздушни сили на САЩ  се разполагат наоколо , с цел да извършват свързани задачи ", сподели той. 

Китай се опълчи на това, което назовава " близко разузнаване " на китайска територия от американски плавателни съдове и самолети, които са направили над 1000 полета в Източно и Южнокитайско море през всяка от последните четири години, съгласно обществено налични оценки.
 Англия привика китайския дипломат поради тримата упрекнати в шпионаж
Англия привика китайския дипломат поради тримата упрекнати в шпионаж

Но той няма да се срещне с външния министър Дейвид Камерън

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР