Ига Швьонтек се намира в превъзходна форма, след като спечели

...
Ига Швьонтек се намира в превъзходна форма, след като спечели
Коментари Харесай

В битката на шампионките от Шлема: Швьонтек не допусна изненада и надви Кербер

Ига Швьонтек се намира в превъзходна форма, откакто завоюва купата в Доха и образно сподели, че е подобрила доста играта си на твърди кортове. Полякинята през днешния ден беше изправена пред съществено тестване на осминафиналите в Индиън Уелс, защото трябваше да премери сили с някогашната номер едно Анджелик Кербер, която до момента нямаше нито една победа през сезона. Всичко това обаче се промени в Калифорния, където германката ни подсети за най-хубавите си години и не остана надалеч от това да реализира ефектен триумф над международната номер четири, но въпреки всичко Швьонтек откри сили да реализира поврат и надви с 4:6 6:2 6:3, с цел да си обезпечи четвъртфинален конфликт с Мадисън Кийс.

Първата част започва с замяна на пробиви, единствено че след това видяхме присъщите невероятни качества в отбрана на Кербер и Швьонтек просто не можеше да откри метод, по който да осъществя завършващ удар. Трикратната шампионка от Шлема контрираше ловко мощните осъществявания на съперничката си, а това я води до преднина от 5:2 гейма и напълно скоро ветеранката поведе в обособените сетове.

Полякинята увеличи нивото си в начало на втория сет, като на два пъти доближаваше до брейк преднина, само че 15-тата сложена непроменяемо преодоляваше пасива си и връщаше нещата в изходна позиция. Все отново фаворитката продължаваше да бъде по-инициативната на корта, което ѝ разреши да реализира серия от три следващи гейма, изравнявайки общия резултат.

В нея германката още веднъж се завърна към топ играта си и отмъкна подаването на своята съперничка, с цел да поведе с 3:2, но оттова насетне Швьонтек просто не можеше да сбърка удар и в последна сметка извоюва успеха в своя изгода.

ANOTHER comeback complete
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР