Европейският съюз предложи нови търговски ограничения за около две дузини

...
Европейският съюз предложи нови търговски ограничения за около две дузини
Коментари Харесай

ЕС иска санкции срещу китайски фирми, обвинени в подкрепа на Русия

Европейският съюз предложи нови търговски ограничавания за към две дузини компании и три, основани в Китай, упрекнати в поддръжка на военните старания на Русия, в Украйна.

Ако се одобряват, това ще бъде първият път, когато Европейски Съюз постанова ограничавания на компании, в континентален Китай, откогато Русия нахлу в Украйна. Списъкът включва компании в Хонконг, Сърбия, Индия и Турция, някои се загатват, за първи път, в санкционни описи, сочи черновата на предлагането, забелязана от Bloomberg. Фирмите не са упоменати по правни аргументи.

Ограниченията ще попречат на европейски компании да търгуват с изброените, като част от напъните на блока да пресече способността на Русия да се снабди със глобени артикули, посредством компании в трети страни. Санкциите на Европейски Съюз се нуждаят от поддръжката на всички държави-членки, с цел да бъдат признати, може да се трансформират, преди този момент.

Основно софтуерните и електронните компании са упрекнати в " принос за военното и софтуерното рационализиране на Русия или за развиването на бранша на защитата и сигурността на Русия ", сочи документът. Компаниите внасят, най-вече, неразрешени технологии и електроника и реекспортират стоките за Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР