Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че правителството му обмисля експулсирането

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че правителството му обмисля експулсирането
Коментари Харесай

Израел обмисля експулсирането на лидерите на Хамас от Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че държавното управление му обмисля експулсирането на водачите на Хамас от линията Газа след края на войната, при изискване че придвижването първо „ капитулира “.
„ Идеята за заточение е налице. Винаги можем да я обсъдим. Но мисля, че най-важното нещо е (Хамас) да се съобщи “, сподели Нетаняху в подкаст, излъчен от американския еврейски публицист Дан Сенър в неделя вечерта, съгласно израелската социална телевизия.
Той повтори отхвърлянето си на всяко продължаващо наличие на водачи на Хамас в линията Газа след края на войната, надявайки се, че локалните поданици, които не принадлежат към Хамас, дружно с публични лица от района, ще ръководят линията.
„ Тази война може да завърши на следващия ден, в случай че Хамас постави оръжие и се съобщи и върне заложниците “, сподели той и добави. — Това зависи от тях.
На въпрос за рецензиите, че въпросът със заложниците не е първи приоритет, той сподели, че настояванията на Хамас са неприемливи, а Съединени американски щати също споделиха, че няма съглашение поради Хамас.
Последният избор на Нетаняху да изгони Хамас идва, защото израелската войска към момента не е постигнала задачите си в продължаващата война в Ивицата Газа, която е да отстрани придвижването и да върне заложниците.
Повече от 35 000 палестинци бяха убити и над 78 000 бяха ранени при брутална израелска офанзива против линията Газа след офанзивата на палестинската формация Хамас на 7 октомври предходната година, при която починаха близо 1200 души.
Повече от седем месеца след израелската война големи елементи от Газа лежаха в руини измежду осакатяваща обсада на храна, чиста вода и медикаменти.
В междинно решение през януари основаният в Хага Международен съд (МС) съобщи, че е „ правдоподобно “ Тел Авив да прави геноцид в Газа, като му подреди да спре сходни дейности и да вземе ограничения, с цел да подсигурява даването на филантропична помощ цивилни в анклава.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР