В част от действията на здравното министерство имаше неуредици по

...
В част от действията на здравното министерство имаше неуредици по
Коментари Харесай

Д-р Николова: Съвременните антиваксъри всъщност са хора с всички поставени ваксини без последици

В част от дейностите на здравното министерство имаше неуредици във връзка с имунизациите, само че в този момент и бременните могат да се ваксинират против коклюш. Вече могат да се имунизират и напълно дребни бебета, тъй като знаете, че огромна част от болните са под 1 годинка. Факт е, че към този момент има имунизационни кабинети, където бременните в третия триместър могат да се имунизират против дифтерия и коклюш. Всички могат да намерят адресите на кабинетите на страницата на здравното министерство. 

Това разяснява пред Нова тв доктор Гергана Николова. 

Аз персонално към този момент съм сложила две ваксини за дифтерия, тетанус и коклюш на бъдещи баба и дядо, които ще бъдат ангажирани съществено с развъждане на бебето, когато се появи. Те желаеха да бъдат имунизирани и аз съм го направила, описа тя.

Активни са дейностите от страна на джипитата във връзка с децата, които са пропуснали своите имунизации. Знаете антиваксърските настроения, коти остават все по-сериозни. Факт е, че имаме и сега болни, които са дечица без извършени имунизации или повърхностен имунизационен статус, уточни тя.

За предходната година имам две деца, чиите родители са се подписали, че не желаят да им бъде сложена ваксина. Имам и такива, чиито деца боледуват постоянно, само че намерихме метод да наваксаме пропуснатите ваксини. Въпросът е на разбиране, че имунизациите няма да създадат нищо лощо. Това е една грижа за нашите деца, те да бъдат предпазени, защото коклюша е съществено заболяяване с затруднения, изключително при кърмачетата, само че морбилито, в случай че пристигна, тогава нещата ще бъдат в действителност доста трагични, разяснява тя.

Обръщам се към всички родители. Нищо няма да се случи след имунизацията, с изключение на детето да има болежка на мястото на убождането и леко зачервяване. Но в действителност е редно да заведете децата си на имунизация за дифтерия, тетанус и коклюш, както и за морбили, моли доктор Николова. 

Наистина е проблем, когато интелигентни родители отхвърлят да имунизират децата си. Съвременните антиваксъри са едни ваксинирани деца. Това са хора с сложени всички ваксини. Значи съумели са да завършат обучение, да намерят сътрудник в живота, да им се родят деца. Т.е. нищо не е трансформирало тяхното психическо и физическо положение, когато като деца са били имунизирани. Така че антиваксъра е един имунизиран човек, който обаче не имунизира детето си, разяснява лекарят.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР