Израел е събрал достатъчно войски около палестинския град Рафа, за

...
Израел е събрал достатъчно войски около палестинския град Рафа, за
Коментари Харесай

CNN: Израел е подготвил войски и може да започне операция в Рафа през следващите дни

Израел е събрал задоволително войски към палестинския град Рафа, с цел да стартира пълномащабна наземна интервенция през идващите дни. заяви това в понеделник с позоваване на американски чиновници.

Според оценки на администрацията на американския президент Джо Байдън Израел може да стартира интервенция в Рафа в идващите дни. Американски чиновници обаче не са сигурни, че еврейската страна е взела дефинитивно решение за тази стъпка, която би била „ директно предизвикателство “ към Байдън.

Израел към момента не е направил нужната подготовка за наземната интервенция в Рафах, която включва създаване на хранителна и хигиенична инфраструктура, сподели един от формалните лица. В същото време, както акцентира телевизионният канал, в случай че Израел стартира навлизане в Рафах, това в действителност ще опонира на предизвестията на Съединени американски щати, които те направиха през последните месеци.

По-рано съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан удостовери, че Съединените щати няма да доставят на Израел избрани типове нападателни оръжия при положение на огромна наземна интервенция в град Рафа в южната част на Ивицата Газа. Той сподели още, че през идващите дни ще се проведат нови съвещания сред американски и израелски публични лица по отношение на обстановката към Рафах.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР