Около 360 000 жители на ивицата Газа са избягали от

...
Около 360 000 жители на ивицата Газа са избягали от
Коментари Харесай

ООН: Досега 360 000 палестинци са избягали от Рафах

Около 360 000 поданици на линията Газа са избягали от град Рафа в южния палестински анклав, откакто Израел подреди евакуацията на част от града предходната седмица, заяви Агенцията на Организация на обединените нации за помощ и работа за палестинците в Газа (UNRWA).
В същото време Министерството на здравеопазването в Газа, което се ръководи от Хамас, съобщи, че здравната система е застрашена от колапс " в границите на часове ", борейки се с блокираните доставки на гориво през основни пропускателни пунктове, заяви The Times of Israel.
„ Само часове ни разделят от колапса на здравната система в линията Газа заради неналичието на нужното гориво за работа на генератори в лечебни заведения, коли за спешна помощ и за превозване на личен състав “, се споделя в изказване на министерството.
Израелските отбранителни сили (IDF) предишния понеделник започнаха да изтеглят палестинци от източните околности на Рафа, преди израелските сили да влязат в региона.
Агенцията на Организация на обединените нации за помощ и работа за палестинците в Газа (UNRWA) съобщи, че към 300 000 души са били наранени от заповедите за евакуация в Рафа и Джабалия, само че че числата евентуално могат да бъдат по-високи, защото те са гъсто обитаеми региони. Около милион палестинци, избягали от спора в други елементи на анклава, откриха леговище в Рафах.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР