Без сол никое ястие не е толкова вкусно, колкото с

...
Без сол никое ястие не е толкова вкусно, колкото с
Коментари Харесай

Допълнително сол към храната - още една причина да я избягваме

Без сол никое ядене не е толкоз вкусно, колкото с нея. Разбира се, би трябвало да внимаваме с количеството, с цел да не пресолим манджата - безусловно. Но има хора, които прибавят подправката в по-големи количества и никой не може да ги откаже от този табиет - даже всички научни доказателства какъв брой нездравословен е той.
 Солта и методите, по които прави всяка храна по-вкусна
Как солта прави храната по-вкусна

Истинска магия за сетивата

Поредното сходно идва от учени от британския National Cancer Institute. Те информация за над 500 хиляди души, които не са диагностицирани с рак или проблеми с бъбреците.

И откриват, че тези, които прибавят в допълнение сол към всяко ядене, което употребяват, имат цели 41% по-висок риск от развиване на на стомаха спрямо тези, които рядко протягат ръка към солницата.
 Снимка 664799

Този тип онкологично заболяване е петото най-разпространено в света. Рискът да бъдем диагностицирани точно с него се усилва, в случай че храненето ни е оскъдно на плодове и зеленчуци, само че за сметка на това е богати на солени, пушени и модифицирани храни, написа People.
 Солта, белите кръвни кафези, бактериите и какъв брой грама дневно да консумираме от подправката
Колко сол дневно да консумираме

И какви са новооткритите вреди от нея

Ракът на стомаха в множеството случаи се открива в по-напреднала фаза, тъкмо както този на дебелото черво, което прави лечението му по-трудно и дълготрайно. Затова е добре да се вземат верните ограничения за предварителна защита, измежду които е и ограничение на количеството употребявана сол на ден. Разбира се, мъчно е да приказваме за точни измервания, само че елементарно можем да изградим табиет да не прибавяме към всичко в допълнение от подправката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР