Ердоган отхвърли искането на Тръмп за прекратяване на огъня срещу

...
Ердоган отхвърли искането на Тръмп за прекратяване на огъня срещу
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да прекратим операцията в Сирия

Ердоган отхвърли настояването на Тръмп за преустановяване на огъня против ПКК в Сирия. Президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели късно нощес, че отхвърля настояването на американския си сътрудник за преустановяване на антитерористичната интервенция на Турция в Северна Сирия.
„ Г-н президентът, изиска да обявим преустановяване на огъня. Никога няма да го създадем. “, сподели Ердоган като повтори, че Турция изключва всевъзможни договаряния с терористи.
„ Не е допустимо преустановяване на огъня в Сирия, до момента в който отрядите на ПКК не се изтеглят от граничната зона. “, сподели той и добави: „ Казах му, че Турция няма да договаря с терористите. “, добави Ердоган
Турският президент сподели, че задачата на интервенцията „ Мирна пролет “ е ПКК да се реалокира оттатък 32 километровата зона в Северна Сирия. По отношение на основния град Манбидж Ердоган сподели, че терористите не би трябвало да остават там.
„ Режимът на Асад, влизащ в Манбидж, не е доста отрицателен (като развитие), само че ПКК би трябвало да изоставен. “, сподели Ердоган. Той обаче добави, че диалозите с американски и съветски представители за Манбидж и Айн Ал-Араб (Кобани) не престават.
Турция не се тормози от наказания.
Коментарите на Ердоган идват ден, откакто Съединени американски щати оповестиха наказания против две турски министерства и трима висши държавни чиновници поради антитерористичната интервенция на Турция в Североизточна Сирия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР