Ема Радукану наскоро се раздели със своя треньор, но показа

...
Ема Радукану наскоро се раздели със своя треньор, но показа
Коментари Харесай

Кошмарен старт на тревния сезон: Радукану се отказа след само седем гейма в Нотингам

Ема Радукану неотдавна се раздели със своя треньор, само че сподели по какъв начин е способна да се оправя и напълно сама, откакто реализира някои положителни победи през клей сезона и упованията към нея набъбнаха съществени за шампионатите на трева. Британката обаче продължава да не може да се откри измежду най-хубавите в света, откогато победи на миналогодишния US Open, а контузиите също не я подминават.

Днес тийнейджърката излезе за дебютния си мач от главната скица в Нотингам. Именно там Радукану направи своя дебют в WTA Тура и почитателите с неспокойствие чакаха да видят локалната фаворитка още веднъж в деяние, единствено че тя получи травма още в седмия гейм и се отхвърли от дуела си, което разреши на Виктория Голубич да продължи към идващия стадий на конкуренцията, където ще премери сили с друга британка, а точно Хедър Уотсън.

Втората сложена беше пробита още на старта и усети неочаквана болежка в региона на лявото бедро, което я накара да вземе здравна отмора. Изглежда, че физиотерапевтът беше приключил работата си по най-хубавия вероятен метод, тъй като Радукану обърна нещата до 3:1 в своя изгода и привидно нещата отиваха към нейна безпроблемна победа.

Изведнъж младата тенисистка още веднъж беше сполетяна от съществени болки на същото място, като това разреши на швейцарката да завоюва идващите три гейма и в последна сметка фаворитката реши да не рискува своето здравословно положение, прекратявайки прибързано присъединяване си в конфликта.

Самата международна номер 11 призна, че не е наясно с естеството на физическия си проблем и занапред следва да премине през скенер. Лошата вест за британката е обвързвана с наближаващия Уимбълдън, където тя има да пази постигане до осминафиналната фаза. Освен това тийнейджърката към този момент се отхвърля от среща за трети път в хода на 2022-ра и травмите са били постоянно от друг харакер.

Join us in wishing Emma Raducanu a speedy recovery & hoping to see her back on court soon
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР