Договорът с частната фирма Боду-СОД за охрана на обекти в

...
Договорът с частната фирма Боду-СОД за охрана на обекти в
Коментари Харесай

Частната охрана на Борисовата градина ще бъде отстранена заради незаконната сеч

Договорът с частната компания " Боду-СОД " за защита на обекти в Борисовата градина, ще бъде преустановен. Причината е допускането на тежка техника да влезе в парка и в къпалнята " Мария Луиза ". Разтрогването на контракта е в частта му за обекти на дирекция " Зелени системи " разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова.

" Тази активност ще възложим на общинската охранителна компания " Егида ", с цел да се усъвършенства контролът на достъпа до парка ", добави тя. След противозаконната сеч районният кмет на " Средец " Трайчо Трайков бе упрекнат от ръководителя на общинския съвет Георги Георгиев, че е разрешил влизането на тежка техника в парка за сеч на 11 самораслеци и изсъхнали дървета. Сега с разтрогването на контракта на общината с частната охранителна компания се удостоверява, че регион " Средец " няма пълномощия да разрешава достъп до Борисовата градина.

Общо 14 камери ще бъдат инсталирани към къпалнята, с цел да наблюдават непрекъснато за противозаконни дейности на нейните частни притежатели. " На четири места ще сложим още камери, които ще бъдат ориентирани към този терен, чиито притежатели изсякоха 28 дървета ", сподели Фандъкова. По този мотив тя им наложи най-високата санкция от 100 000 лв..

Собственици на парцела са три компании, обединени в сдружение " Парк " Мария Луиза " АД. Едната е общинска - " Софийски парцели " с 41.9%, а мажоритарният дял е на две офшорки, свързани с Румен Гайтански-Вълка. Други негови компании завоюваха публичната поръчка на Столичната община за транспортиране на сметта в три зони на София до 2025 година Общата сума, която ще получат те от общината е 147.05 милиона лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР