Руският президент Владимир Путин заяви, че подкрепя плана на Китай

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че подкрепя плана на Китай
Коментари Харесай

Путин: Подкрепяме плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи, че поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна, съобщи Ройтерс.

В изявлението пред китайската новинарска организация „ Синхуа “ преди визитата на Путин в Китай тази седмица, съветският водач акцентира, че Пекин схваща аргументите за рецесията в тяхната целокупност.

Путин споделя още, че Русия е отворена към разговор и договаряния за решаването на спора, който трае към този момент повече от две години.

 Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира  Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира

Китайският проект и правилата, оповестени предишния месец от китайския водач Си Цзинпин, регистрират факторите зад спора, разясни Владимир Путин.

" Оценяваме позитивно метода на Китай към решаването на украинската рецесия ", е споделил Путин пред „ Синхуа “ съгласно текста на изявлението, което е  публикувано на съветски език на уеб страницата на Кремъл.

" В Пекин в действителност схващат аргументите за рецесията и световното ѝ геополитическо значение ", показва още съветският водач.

Допълнителните правила за решение на рецесията, които Си Цзинпин изложи в границите на договарянията си с немския канцлер Олаф Шолц, са реалистични и градивни стъпки, които развиват концепцията, че е належащо манталитетът от Студената война да бъде преодолян, акцентира Путин.

Тази година парадът имаше въздушна част

Преди повече от година Пекин разгласява проект от 12 точки, като първата от тях допуска ценене на суверенитета, гаранции за самостоятелност и териториална целокупност на всички страни, господство на интернационалното право без двойни стандарти.

Планът беше посрещнат позитивно както от Русия, по този начин и от Украйна. Той беше оповестен от китайското Министерство на външните работи по повод първата годишнина от съветската инвазия в Украйна.

В него се настояваше също за преустановяване на западните наказания против Русия и за обезопасяване на нуклеарните уреди, основаването на филантропични коридори за евакуация на цивилни жители и за обезпечаване на износа на зърно.

Руският президент сподели това по случай Деня на успеха в Москва

“Всички страни, огромни или дребни, мощни или слаби, богати или небогати, са равноправни членове на интернационалната общественост. Всички страни би трябвало взаимно да поддържат главните правила, ръководещи интернационалните връзки, и да пазят интернационалната почтеност и правдивост ”, показва Китай в първата точка от проекта си.

„ Трябва да се изостави манталитета на Студената война. Сигурността на една страна не би трябвало да се преследва за сметка на други. Сигурността на един район не би трябвало да се реализира посредством подсилване или разширение на военни блокове “, разясняват още от Пекин.

Русия ревизира известия за разполагането на Френския задграничен легион в Украйна

„ Конфликтите и войните не са от изгода за никого. Всички страни би трябвало да запазят рационалност и да демонстрират въздържаност, да заобикалят разпалването на пламъците и задълбочаването на напрежението и да предотвратят по-нататъшното утежняване на рецесията или даже излизането ѝ отвън надзор. Всички страни би трябвало да поддържат Русия и Украйна да работят в същата посока и да възобновят директния разговор допустимо най-бързо, тъй че последователно да се деескалира обстановката и в последна сметка да се реализира всеобхватно преустановяване на огъня “, съобщи Китай преди повече от година.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР