Жители на село Горица са стартирали подписка срещу постоянни аварии

...
Жители на село Горица са стартирали подписка срещу постоянни аварии
Коментари Харесай

Подписка заради постоянни аварии: Жители в поморийско село редовно остават без вода

Жители на село Горица са стартирали подписка против непрекъснати повреди по водопреносната мрежа . Те настояват, че водата в домовете им стопира всеки ден , като казусът е почнал преди към 10 дни. По думите им в продължение на 2 дни водата е била спряна изцяло , а по-късно преустановяването е било всекидневно сред 23:00 и 07:00 часа. През деня също имало спирания.

Потърпевшите считат, че казусът е сериозен и от ефира на „ bTV “ приканиха да се вземат ограничения.

Роси Тодорова е шеф на Домът за пълнолетни лица с физически увреждания в селото. Тя показа, че без вода са като с вързани ръце и не можели да плануват по кое време да се изкъпят.

Кметът на поморийското село Тончо Киров счита, че казусът е в остаряла помпа , която към този момент е била заменена . Той разясни: „ Ние от много време желаеме да сменим тези помпи, тъй като започнаха да основават проблеми. Нещата са по този начин уредени, че когато едната помпа не работи, би трябвало да се включи другата. Но тя не е включена. “

Градоначалникът показа, че всички го питали по кое време ще пристигна водата, само че той не можел да каже, тъй като и от ВиК не можели да му кажат .

Местните разясняват, че каналите са били изкопани на ръце преди 60 години и тръбите трябвало незабавно да бъдат заменени.

Жълт код за превалявания в Благоевград. Има ли заплаха от наводнения?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР