Депресията при хората е състояние, на което се отделя голямо

...
Депресията при хората е състояние, на което се отделя голямо
Коментари Харесай

Депресия при вълнистите папагалчета - причини и симптоми

Депресията при хората е положение, на което се отделя огромно внимание от психолозите, тъй като щастието и възприятието на задоволеност играят основна роля за здравето и качеството на живота. Това важи с цялостна мощ и за домашните птици. И в случай че държанието на вълнистото папагалче стане необичайно, време е стопанинът му да се замисли дали неговият домакински питомец не е станал жертва на меланхолия.

При подозрение за това положение би трябвало да се съпостави държанието на вълнистото папагалче с най-важните отличителни черти на положението, тъй като те освен алармират за съществуването на казуса, само че и за степента на засягане на домашния любим.

Ето ги признаците на меланхолия при вълнистите папагали:

Загуба на вкус

Това положение е признак на редица болести, само че е един огромен индикатор за съществуването на меланхолия при папагала. Папагалите имат бърз метаболизъм и по тази причина загубата на тегло може да се случи за учудващо малко време. Това е доста нездравословно, тъй като птичето може доста бързо вълнистото папагалче да почине от апетит. Демонстративният отвод от храна е мотив за изостряне на вниманието върху допустима меланхолия при папагалчето.

Агресия при папагала

Един от огромните и бързо разпознаваеми признаци е експанзията в държанието на папагалчето. Агресивното държание може да бъде и сезонно и обвързвано с хормонални проблеми, само че непрекъсната демонстрация на хронично неодобрение би трябвало да бъде разисквано и тествано от ветеринарен доктор, който да откри дали не става въпрос за меланхолия.

 Вълнисти папагали

Скубане на перата

Депресираната птица стартира гневно да скубе перата си като положението прогресира и може да стане хронично. Това положение, за жалост, е непоправимо. Важно е да бъде видяно незабавно оголеното място по тялото на папагалчето, с цел да се вземат ограничения преди да стане хронично.

Промени във вокализацията

Промените в равнището и типовете вокализация може също да бъде сигнал за начало на меланхолия. Много папагали крещят от досада или незадоволеност, само че в случай че това държание е по-силно от естественото, може би е знак, че птицата желае да прекарва повече време със своя собственик.

Обикновено повода за напрежението у вълнистото папагалче е у индивида, тъй като той е престанал да обръща внимание на птицата си. Домашните папагали са доста привързани към стопаните си и по тази причина не трябва да бъдат пренебрегнати.

Всеки ден притежателят би трябвало да отделя време, с цел да играе със своя питомец, да поддържа връзка с него и да се радва на закачките му. Това ще отстрани всевъзможни благоприятни условия птицата да се депресира.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР