Забелязали ли сте някога, че когато се чувствате уплашени, вашето

...
Забелязали ли сте някога, че когато се чувствате уплашени, вашето
Коментари Харесай

Могат ли кучетата да надушат страха у хората?

Забелязали ли сте в миналото, че когато се чувствате уплашени, вашето куче става по-внимателно и застава нащрек?

Забелязали ли сте също, че вашето куче може да се държи друго измежду хора, които харесват кучета, по отношение на хора, които се опасяват от кучета?

Кучетата имат необикновено подушване, само че могат ли да усетят страха? И в случай че е по този начин, по какъв начин?

Вярно ли е, че кучетата могат да надушат боязън?

Науката е изрично твърди, че отговорът е ДА – кучетата могат да надушат боязън. Кучетата имат обонятелни суперсили, които могат да открият прочувственото положение на индивида по миризмата, която излъчва. Точно по този начин – не можете да скриете страха от кучетата. Те знаят всичко за вас!

Доскоро концепцията, че кучетата могат да надушат страха, беше единствено доктрина, само че изследване, наречено „ Междувидово предаване на прочувствена информация посредством хемосигнали: от хора към кучета “, в действителност потвърждава, че кучетата могат да надушат човешките страсти и да реагирате по съответния метод.

Когато човек се уплаши, неговите потни жлези стартират да отделят влага, изключително в подмишниците. Тази пот съдържа химически сигнали, които кучетата могат да уловят.

Защо има значение?

За някоко с кинофобия (страх от кучета) концепцията, че без значение какъв брой умерено се държите, кучето може да разпознае страстите ви и ще работи нападателно към вас, в случай че се страхувате, е в действителност ужасяваща. Убеждението, че възприятието на боязън в наличието на куче евентуално ви излага на заплаха да бъдете нападнати, може да докара до цикъл на бързо нарастващ боязън. Чувството на боязън се трансформира в причина за още повече боязън и по този начин нататък, до момента в който достигнете положение на цялостна суматоха.

И по този начин, има ли някаква истина в концепцията, че кучетата ще бъдат нападателни към човек, който се опасява? Ако не, какво в действителност вършат кучетата, когато надушат боязън?

Какво вършат кучетата, когато надушат боязън?

 Кучетата надушват страха у хората

За да отговорят на този въпрос, учените събират пот от хора, до момента в който се усещат щастливи или уплашени, и следят по какъв начин кучетата се държат към своите притежатели и непознати, когато са изложени на миризмите.

Това, което откриха, е, че вместо да е по-вероятно да се приближат до непознати, кучетата, които са били изложени на миризмата на боязън, в действителност са по-малко склонни да го създадат и вместо това прекарват повече време покрай своите притежатели.

От друга страна, кучетата, които са били изложени на миризмата на благополучие, са по-склонни да се приближават до непознати и прекарват по-малко време със притежателите си.

Това изследване ясно показва, че когато кучетата надушат боязън, те ще са склонни да пазят отдалеченост от непознати и вместо това избират да останат покрай прочут човек, с който се усещат сигурни.

Какво да вършим при среща с куче?

Сега, откакто знаете, че не е нужно да се тревожите, че кучетата се държат нападателно към вас единствено поради това по какъв начин се чувствате, можете да се концентрирайте върху това, което вършиме, когато сте към кучета.

Реалността е, че в случай че не сте преследвани от полицейска овчарка, по-голямата част от кучетата, които ще срещнете, няма да ви атакуван или преследват, без значение какво вършиме. Въпреки това, в случай че доста се страхувате от кучета, може да е потребно да знаете по какъв начин да се държите, когато кучето се приближи, тъй че да ви обръща по-малко внимание, а точно:

Застанете странично. Не се изправяйте непосредствено против кучето и не му обръщайте тил. Обърнете тялото си встрани, в случай че кучето скочи върху вас.

 Какво да вършим при среща с куче

Стойте неподвижни. Не бягайте, не се отдръпвайте, не размахвайте ръце и не се опитвайте да отблъснете кучето, даже в случай че скочи върху вас. Скръстете ръце на гърдите си.

Мълчете. Не казвайте нищо. Не крещете на кучето и не давайте команди.

Гледайте право напред. Дръжте погледа си нагоре. Не гледайте непосредствено в кучето.

Бъдете търпеливи. Изчакайте кучето да се успокои или да ви даде място, след което продължете.

В резюме, кучетата могат да надушат страха ви, само че в случай че не друго, това ги прави по-малко евентуално да се приближат до вас, не по-вероятно. Ето за какво, в случай че се чувствате уплашени към куче, не е нужно да се тревожите, че страстите ви ще провокират отрицателна реакция у кучето, а вместо това можете да се концентрирайте върху това да се държите умерено, тъй че приближаващото куче да ви обръща по-малко внимание.

Вижте по какъв начин да преодолеете страха от кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР