Британски експерти съветват как да си съставим непробиваема парола, която

...
Британски експерти съветват как да си съставим непробиваема парола, която
Коментари Харесай

Чудите се как да си направите непробиваема парола? Ето какво съветват най-добрите компютърни експерти...

Британски специалисти поучават по какъв начин да си съставим непробиваема ключова дума, която ще отнеме на хакерите 227 милиона години, с цел да я разбият, написа в. " Сънди мейл ". Кибер експерти от английското вътрешно ведомство акцентират, че паролите, с които най-често се опитваме да защитим нашите устройства, могат да бъдат преодолени от хакерите за по-малко от секунда.

Такива са десетте най-популярни шифъра за предходната година като 123456, 123456789, 111111, password, 987654321, qwerty и други

Ако някои от нас пък си мислят, че в случай че вмъкнем в паролата името на колегата си, това ще затрудни хакерите, надълбоко се лъжат. Компютърните злосторници елементарно могат да се доберат до лична информация. Поради тази причина би трябвало да заобикаляме включването в паролата на рождени дати, име на домакински любим или на улицата, на която живеем. Те постоянно могат да бъдат открити в нашите профили в обществените мрежи. Така да вземем за пример ключова дума с рождените ни данни, разграничени с точки, може да бъде разрушена единствено за 13 секунди.

За да затрудним оптимално хакерите, най-добре е в паролата да включим 3 несвързани думи. Така да вземем за пример комбинацията teabrownpicture би лишила 35 хиляди години, с цел да бъде разрушена. А прибавянето на цифра към инцидентно определените 3 думи би нараснала годините за превъзмогване на паролата на...227 милиона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР