Браузърът Vivaldi, създаден през 2015 г. от бившия изпълнителен директор

...
Браузърът Vivaldi, създаден през 2015 г. от бившия изпълнителен директор
Коментари Харесай

Браузърът Vivaldi вече е достъпен и за iPhone и iPad

Браузърът Vivaldi, основан през 2015 година от някогашния изпълнителен шеф на Opera, най-сетне е наличен за мобилните устройства на Apple.

Защо чак в този момент Vivaldi излиза за iOS?

Като се има поради, че всички браузъри за iOS би трябвало да работят въз основата на WebKit енджина, разработчиците трябваше да създадат приложение за iPhone съвсем от нулата. С това те изясняват забавянето на стартирането на версията за iOS, до момента в който браузърът е наличен за Android от 2018 година

Какви благоприятни условия дава този браузър?

Vivaldi за iOS предлага лента с раздели, сходна на десктоп версията, тъй че можете да видите с един взор какво друго сте отворили. Можете да изключите тази функционалност и да се върнете към обзор на една единствена страница.

Превключвателят на раздели ви дава достъп до отворени, частни, синхронизирани и неотдавна затворени табове. Продължителното натискане на превключвателя на разделите ще ви разреши бързо да отворите нов раздел или да пандизите дейния.

Както в други браузъри, отметките са налични на началната страница за бърз достъп до определените уеб сайтове. Можете да добавите и всевъзможни страници към този раздел.

Предвидени са също по този начин бележник и лист за четене в браузъра, като и двата раздела се синхронизират сред всички устройства с еднакъв акаунт на Vivaldi. Други функционалности включват блокиране на рекламните тракери, опция за превключване сред търсачките и смяна на иконата на програмата.

С какво версията на приложението за iPad се отличава от тази за iPhone?

Паралелно с версиите за iPhone беше пуснат и браузърът за iPad. Той разполага със странична лента, която обезпечава бърз достъп до отметките, листата за четене, историята на сърфирането и бележките. В останалите случаи, опциите на приложението са идентични.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР