Палестинската ислямистка групировка Хамас каза вчера, че още един от

...
Палестинската ислямистка групировка Хамас каза вчера, че още един от
Коментари Харесай

Хамас твърди, че един от заложниците в Газа е загинал при израелски удар

Палестинската ислямистка формация " Хамас " сподели през вчерашния ден, че още един от заложниците, отвлечени при нападението на 7 октомври против Израел, е мъртъв, съобщи Ройтерс.

" Хамас " разгласява видео с изказванието, че Надав Попълуел, похитен от кибуца Нирим, е умрял при израелски удар в Газа.

Израелската войска към този момент не е коментирала видеото. Тя е наричала " психически гнет " предходни фрагменти със заложници, оповестени от " Хамас ". И също по този начин е отричала предходни обвинявания на " Хамас ", че заложници са починали от израелски огън.

По-рано през днешния ден " Хамас "  публикува видео на 51-годишния пленник пред бяла стена. На него той е със синина на дясното око и произнася името си. Не е ясно по кое време е сниман клипът.

Часове по-късно, във второто видео, се споделя, че Попълуел е починал от рани, породени преди месец от израелска бомбардировка. Според ислямистите мъжът има и английско поданство.

От общо 252 отвлечени на 7 октомври, 128 не престават да са в Газа, а минимум 36 са мъртви съгласно израелски публични данни, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР