Ново изследване показва, че консумацията на ябълки може да има

...
Ново изследване показва, че консумацията на ябълки може да има
Коментари Харесай

Ябълките

Ново проучване демонстрира, че потреблението на ябълки може да има голям брой позитивни резултати върху здравето.

Ябълките са богати на фибри, витамини и антиоксиданти, които оказват помощ за поддържане на здравословен имунитет и понижаване на риска от разнообразни болести.

Според проучванията, постоянната консумация на ябълки може да понижи риска от сърдечно-съдови болести, диабет вид 2 и даже рак . Освен това, ябълките могат да оказват помощ за възстановяване на храносмилането и поддържане на здравословно тегло.
 istock
Те са богати на органични киселини, минерални и потребни субстанции и влакнини, антиоксиданти, витамини, пектин, магнезий, фосфор, калий, калций и желязо.

Пектинът има за цел да работи удобно при хранителни разтройства и да намалява равнището на холестерол в кръвта. При свързване на пектина с холестерола, той се изхвърля от организма и по този метод се усъвършенства кръвното налягане.

Пектинът, на който са богати ябълките, отстранява питателните отрови, оказва помощ при атеросклероза, сърдечно и мозъчно-съдови проблеми, гастрити, язви и стомашно-чревни и чернодробни болести, цироза, наднормено тегло и затлъстявания, детоксикация на организма от тежки метали, податливост към формиране на жлъчни камъни.

Затова не забравяйте да включвате ябълки във вашето всекидневно хранене и да се наслаждавате на всички изгоди за здравето , които те оферират.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР