Американският президент Джо Байдън вероятно ще поиска още четири години

...
Американският президент Джо Байдън вероятно ще поиска още четири години
Коментари Харесай

Байдън се готви да обяви плановете си за втория мандат

Американският президент Джо Байдън евентуално ще изиска още четири години на поста си и ще се кандидатира за втори мандат като държавен глава на Съединени американски щати.

В понеделник той съобщи, че възнамерява да се кандидатира още веднъж и се приготвя за оспорвана борба за преизбиране,

" Казах ви, че възнамерявам да се кандидатирам. Ще ви оповестя напълно скоро по кое време ", сподели Байдън.

Задачата му този път обаче ще бъде по-сложна, защото президентът ще бъде заставен да пази досегашните си политики и активност, като в същото време предизвестява за заплахите от възможното завръщане на Доналд Тръмп, който е измежду главните кандидати за номинацията на Републиканската партия.

Няколко дни преди предстоящото изказване на Байдън за втори мандат някои от най-големите му донори бяха поканени да се съберат във Вашингтон за самобитна финансова среща на върха. С нея ще се даде ранен ход на предизборната му акция за изборите през 2024 година

Очаква се напълно скоро Байдън да наеме собствен личен личен състав, който да работи отвън Белия дом и да му оказва помощ в процеса по преизбиране, в това число ръководители, социолози, финансови мениджъри, доброволци и други.

Сред лицата, които се преглеждат като ръководители за акцията му за преизбиране, е Хули Чавес Родригес - старши консултант в Белия дом. Но източници близки до президента споделят, че той към момента не е взел дефинитивно решение кой ще управлява акцията му.

Проучване на американската телевизия NBC News, оповестено в неделя, демонстрира, че единствено 26% от американците считат, че Байдън би трябвало да се кандидатира за втори президентски мандат против 70%, които са на мнение, че не би трябвало да го прави. Сред гласоподавателите, които са последователи на Демократическата партия този % е 51%.

Данните отразяват резултатите от други неотдавнашни изследвания, които демонстрират слаба поддръжка за кандидатурата на Байдън за преизбиране.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР