Знаете ли какво наистина може да разтърси световните борси по

...
Знаете ли какво наистина може да разтърси световните борси по
Коментари Харесай

Ураган на световните борси заради ваксината за COVID-19

Знаете ли какво в действителност може да раздруса международните тържища по време на пандемия? Новината за ваксина.
Обявеният пробив в конкуренцията за разкриване на ваксина против COVID-19 провокира същински вихър на финансовите пазари. Активи за близо 2 трлн. $ смениха притежателите си в един от най-натоварените дни от експлоадирането на коронавирусната пандемия, предава Reuters.
Търговците се втурнаха към по-рискови вложения на пазарите на акции, валути и облигации, откакто фармацевтичният колос Pfizer разгласи сполучливи резултати от тестването на своята ваксина, като се отдръпнаха от по-сигурните активи, употребявани като убежища в рецесията (технологичните акции, японски йени и най-високо оценени облигации).
" Обемите също нарастват, защото стратегиите и кошниците работят, с цел да поправят на портфейлните салда или да отговорят на условията за маржове ", споделя Марк Тейлър, трейдър по продажбите в Mirabaud Securities, наблягайки скока в размерите при самолетните компании и банковия бранш.
В Съединени американски щати покупко-продажби на стойност близо 500 милиарда $ минаха през фондовите пазари в понеделник, един от най-натоварените дни от март, когато пандемията от ковид раздруса финансовите пазари. В Европа се търгуваха активи за 120 милиарда $, по данни на Refinitiv.
На американските тържища фирмите, които са по-чувствителни към икономическите цикли, реализираха най-хубавото си еднодневно показване в историята по отношение на техните съперници, ориентирани към растежа.
.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР