С тема Космос“ е тазгодишния празник за децата по повод

...
С тема Космос“ е тазгодишния празник за децата по повод
Коментари Харесай

Космически празник за децата на Димитровград

С тематика „ Космос “ е тазгодишния празник за децата във връзка днешния 1 юни в Димитровград. Програмата стартира от 10.30ч. на централната градска алея, където ще има занимателни игри, работилнички, пъстри балони и атракционни.

Занимателната игра „ Разходка в Космоса " ще предложи същинско галактическо пътешестване, а в „ Звездни игри “ по-големите ще пробват уменията си и ще се забавляват.

В работилничка „ Звездни светове “ малчуганите ще могат да прегледат устройството на телескопи и да гледат през тях, както и ще конфигурират програмен продукт на телефона на звездното небе. Така по занимателен и наличен метод ще научат повече за първия Планитариум в България, който се намира в Димитровград, за звездите, планетите и Вселената, разясняват уредниците от общината.

В занимателните работилнички „ Звездни страсти ” децата сами ще създават тематични гипсови фигурки, в работилничката „ Ракети и звезди “ ще вършат атрактивни украси, в друга ще създават шлем за космонавти, а в четвърта- ще вършат календар.

Ще има още и Къща за сладолед, както и обичаното изобразяване върху лица.

В „ Корабни пътешествия “ възпитаниците от сполучливия Моделен клуб-Димитровград ще дават на искащи опция да пробват умения в ръководството на дребните плавателни съдове в шадравана пред сцената на пл. Поезия и да карат атрактивни колички в площите към него.

За най-малките е очакван комфортен тематичен хубав ъгъл за оцветяване наименуван „ Рисувам с усмивка “.Весели фотоси, щура веселба с танци и песни чака още децата в Димитровград през днешния ден.

Детска работилничка за оригами ще работи в Художествена изложба „ Петко Чурчулиев “, където в часовете от 11 до 12ч. и от 16 до 17 ч. ще могат да творят забавни фигурки от хартия. Материалите са обезпечени от галерията, а визитата е гратис за всички деца.

От 13ч. до 14 часа любопитните да научат повече за музикалните принадлежности ще могат да ги прегледат в зала „ Жул Леви “, където от Забавно-духовия оркестър особено отварят порти за децата във връзка празника Първи юни.

Тематичната стратегия в Димитровград стартира още на 30 май с концерта „ Детство мое “ на Забавно-духовия оркестър с присъединяване на три надарени девойки от града: Вивиан Желева, Доби Дулева и Даяна Славова в лятната читалня на Градска библиотека „ Пеньо Пенев “.


По мотив празника обичайно всички детски градини и ясли в община Димитровград получиха нови играчки и принадлежности за игра по групите. Инициативата е на кмета Иво Димов, който за 13-та поредна година радва малчуганите. Играчки за пясъчниците в двора, топки, обръчи, колички и доста други, подобаващи за игри на открито са към този момент в детските градини, осведомят от общината.


От компания със седалище и шивашка база в Димитровград подариха 1500 натурални сокове за всяко дете в детските градини в общината, Дневния център за деца с увреждания, Центъра за настаняване от фамилен вид за деца/младежи с увреждания „ Дъга “ и Кризисния център, оповестяват от локалната администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР