Занимателни ателиета на открито в Градската градина, спортни игри с

...
Занимателни ателиета на открито в Градската градина, спортни игри с
Коментари Харесай

В Деня на детето в Плевен: Ателиета на открито, концерти, спортни и занимателни игри

Занимателни ателиета навън в Градската градина, спортни игри с обичани анимационни герои, празнични концерти с песни и танци от деца за деца, гратис посещаване в зоопарка за най-малките, арт работилница „ Рисувай фантазии “ и Семеен глинен конкурс. Това са част от празничните прояви, които ще зарадват малчуганите на Плевен в един от най-хубавите дни – 1 юни, Ден на детето.

ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН ЗА 1 ЮНИ:

10.00 ч. – 12.00 ч. - Детски празник в Градска градина /пред Център за работа с деца/

В обособени кътове под звуците на детски песни децата ще имат опция да се забавляват, като разпрострат своето въображение, рисувайки и моделирайки на тематика „ Рисувай фантазии “. Община Плевен обезпечава нужните материали /картон, цветни моливи, пастели и моделин/, както и всичко належащо за положителното настроени на малчуганите. Рисунките ще бъдат подредени в спонтанна галерия и ще образуват самобитно детско обръщение в празничния ден.

Децата, обичащи спорта, ще могат да се включат в щафетни игри, волейбол навън, футбол на дребни малки врати и други Игрите ще се организират под управлението на преподавателите от Ученическа спортна школа, като нужните материали и принадлежности ще бъдат обезпечени от спортната школа.

Всички деца ще получат балони и лакомства. За празничното въодушевление ще се погрижат аниматор и обичан анимационен воин.

11.00 ч. - Семеен глинен конкурс /пред Център за работа с деца/

Организатори на състезанието са Центъра за работа с деца и Школата по керамика. Участниците ще бъдат разпределени в тимове, като всеки тим ще включва дете и родител. По време на артзаниманието ще бъдат направени съдове/саксия от глина или фигура на животно. Времето за осъществяване на дилемите ще е 30 минути.

9.30 ч. - Баскетболен фестивалв зала „ Балканстрой “

Баскетболният фестивал ще бъде с присъединяване на деца до 11-годишна възраст. Отборите, декларирали присъединяване, са от Плевен, Свищов, Троян и Горна Оряховица.

Организатор на фестивала е Община Плевен, взаимно с Ученическа спортна школа и Баскетболен клуб „ Спартак “.

10.00 ч. - Приятелски шампионат по хандбал за деца до 14 година за Купа „ Плевен “ /място - залата на Ученическа спортна школа/

Участие в шампионата ще вземат тимовете на ХК „ Т&С Шугар ” - гр. Плевен, ХК „ Ловеч 98 ”, ХК „ Раховец ” - гр. Горна Оряховица и ХК „ Левски ” - гр. Левски. Събитието е част и от Спортния календар на Община Плевен за 2024 година

15.00 ч. - Състезание по колоездене за деца /място - на пл. „ Възраждане “/

Надпреварата се провежда в партньорство сDECATLON. Ще се включатдеца до 10-годишна възраст, които ще бъдат разпределени в 4 възрастови категории с трасе от 500 м. Според възрастта, всяка категория ще би трябвало да измине друго разстояние:

2-4 година - половин обиколка (250 м);

5-6 година - една обиколка (500 м);

7-8 година - две обиколки (1000 м);

9-10 година - три обиколки (1500 м).

Според броя на децата от една възрастова група, може да има няколко старта за сигурност по време на надпреварата. Победителите в обособените от всички стартове, ще се състезават на двубой за наградата - Победител в категорията.

Важно: Момичета и момчета ще започват настрана. Финалистите във всяка категория ще получат награди за първо, второ и трето място, като в допълнение всички регистрирани ще вземат участие в лотария с дарове. Участието е изцяло гратис, като е належащо само да се направи регистрация на:

https://activities.decathlon.bg/bg-BG/sport-activities/details/609563

ЗООПАРК „ КАЙЛЪКА “

1 юни – Вход свободен за деца

В празничния 1 юни зоопарк „ Кайлъка “ отваря необятно вратите си за дребните гости - за всички деца на възраст до 18 години през целия ден входът ще е свободен. Цената на един билет за възрастен в празничния ден ще бъде 2 лева За най-малките на 1 юни ще има и изненади, готови от стопаните на зоопарка.

ДЕТСКИ ПРАЗНИК „ ТИК ТОК ЛАНДИЯ “

Начало – 17.00 часа, място – Летен спектакъл в парк „ Кайлъка “

Празникът ще бъде под наслов „ Пеем от сърце за зоопарк – Плевен “ с присъединяване на обичани анимационно герои. Спектакълът се провежда със съдействието на Община Плевен, има и благотворителна идея – част от средствата от продажбата на билети ще бъде дарена за облагородяване на зоопарк „ Кайлъка “. Така всеки клиент на тържеството ще може да даде своя принос за преобразяване на зоопарка в по-хубаво и приветливо място.

Малките фенове на „ Тик Ток Ландия “ ще се забавляват дружно със своите обичани анимационни герои Мики и Мини, Мечо Пух, Том и Джери, Бъни и доста други В песните и танците ще се включат и телевизионният водещ Владислав Славов, дружно с балет Веда Джуниър.

Билети за „ Тик Ток Ландия “ в Плевен, цена 10 лева:

- на каса Арт събития на пл. „ Свобода “ №19

- и в Търговски център „ България “.

- за контакти: Любомир Андреев, тел. 0878 207700

ДЕТСКИ ПРАЗНИК С НЧ „ СЪГЛАСИЕ 1869 “

Начало – 19.30 ч., място – пред централния вход на НЧ „ Съгласие 1869 “, гр. Плевен.

Първоюнският музикален празник ще бъде с присъединяване на Вокална група „ Арлекино “ и солисти, основен живописен началник: Виолета Боянова. Специалното присъединяване в празника ще имат и приказните герои: Пес Патрул, Соник, Калинката и Черния котарак.

ДКТ „ ИВАН РАДОЕВ “

Начало – 11.00 ч. - Театър за деца „ Франклин “ от Полет Боржоа.Режисьор: Дориана Гълъбова. Участват: Георги Енчев/Николай Стойчев, Дориана Гълъбова, Елица Анева, Марияна Петрова. Малкото костенурче Франклин, да вземем за пример, има много страхове, само че прави нещо същински самоуверено – учи се по какъв начин да ги преодолява! Заповядайте и вие, запознайте се с Франклин, най-безстрашната и смела костенурка в кукления свят. Място - сцена „ Пан Бурянин ”.

ДЕТСКИ ПРАЗНИК С ИНВИТРО ЦЕНТЪР – ПЛЕВЕН

Начало – 11.00 ч., място - пред постройката на Медицинския център /бул. „ Ген. Скобелев ” № 20/.

Международният ден на детето ще бъде маркиран с тържество и от огромното и пъстро семейство на МЦ КИРМ „ Св. Елисавета ”, Плевен. „ Малки, огромни и още по-големи девойки и момчета, елате да се преброим, да се прегърнем, да честваме, да се заредим с положително въодушевление и да се забавляваме дружно! Ще има чудесни изненади и незабравими страсти! “, дават обещание уредниците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР