На 1 юни подаръци получават не само децата. Ще ви

...
На 1 юни подаръци получават не само децата. Ще ви
Коментари Харесай

Младо семейство подарява торти на самотни и нуждаещи се рожденици 

На 1 юни дарове получават освен децата. Ще ви заведем в пловдивското село Крумово, където подаряват на възрастни и хора в неравностойно състояние торти. Благородният жест е на младо семейство, което подготвя сладките изкушения за самотни и нуждаещи се рожденици, описват от NOVA. 

Социалната идея е подкрепена от локалното кметство, където са създали описи на хората, за които се създават празничните сладки изкушения.  

Петя и Валери се занимават с произвеждане на торти и сладкиши от години. Тя е приключила учебното заведение по " Сценични фрагменти “, само че в никакъв случай не е практикувала специалността осветител. Той е строителен занаятчия на мазилки и украшения.

" Изработването на една торта от време на време лишава три дни. Може би най-сложното е декорацията ", споделя Петя.

Семейството 7 години работило в Англия, само че се прибрало в родното Крумово. Още при започване на активността си желало да радва и другите с труда си. Повод станало влизането на бедна стара жена в сладкарницата.

" Искаше да почерпи мъжа си с две части торта, единствено че нали на възрастните хора не им стигат пенсиите и аз най-после и ги дадоха по този начин. Стана ми доста мъчително ", описа Петя.

" Тъжно ми става като видя хора без благоприятни условия да не могат да си разрешат едно късче десерт, а камо ли цяла торта за рожден ден ", разяснява Валери.

Така двамата им хрумва концепцията да подаряват торти. Помолили кмета Стоян Минчев да ги носи, с цел да не се усещат обезпокоени от непредвидената помощ.

" Знам кои са хората със специфични потребности и кои са затруднени финансово ", разясни той.

Сред първите сюрпризирани от жеста са няколко възрастни поданици и 9-месечният Валентин. Йорданка е самотна майка. В грижите за дребния ѝ оказват помощ нейните родители.

" За първи път ми се случва сходно нещо и съм доста признателна ", разяснява Йорданка.

Каузите в помощ на жителите не са изключение в Крумово. Освен хранителни артикули, които се подаряват, младо семейство, на което скоро следва женитба предизвестили гостите, че вместо букети избират да им дадат средствата.

" С тези пари ще помогнем на някой от селото ", добави кметът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР