Знаете, че хубавите миризми ни връщат връщат към миналото и

...
Знаете, че хубавите миризми ни връщат връщат към миналото и
Коментари Харесай

Засадете си орлов нокът, за да се освободите от тежкото минало

Знаете, че хубавите миризми ни връщат връщат към предишното и ни карат да си спомняме с усмивка за него. Вярва се, че ароматът и цветовете на растението орлов нокът оказват помощ да се преодолеят меланхоличните настроения, които ни стопират да продължим напред. Тези минали мемоари може да са свързани с загуба на непосредствен човек, мемоари за щастливи моменти, изгубена обич. Растението пречиства съзнанието от тежките грижи, а също по този начин обезврежда нездравословните въздействия на предишното и зарежда с сила за сегашното.

В България орловият нокът се отглежда най-вече като декоративно растение, само че в Китай е известен с лечебните си свойства.

Орлови нокти се употребяват като мощен имуностимулант. Също по този начин растението има антивирусно, антиоксидантно и съдоразширяващо деяние.

Чаят от от орлови нокти, разбъркан с малко количество мед, може да помогне за усилване на имунната ви система. Така елементарно ще съумеете да се преборите с някои сезонни болести като простуда и грип. Чаят от орлови нокти подкрепя и за елиминирането на бактерии , причиняващи инфекции.
 орлов нокът iStock/Getty Images-->
Растението оказва помощ за поддържане на равнищата на кръвната захар .

Орловият нокът може да се употребява и външно под формата на масло . То облекчава кожни обриви и слънчеви изгаряния.
 изгаряния iStock/Getty Images
Въпреки че растението е безвредно, лекарите поучават бременните дами да не прекаляват с използването му, защото може да докара до кървене.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР