Три мечета бяха върнати в дивата природа след рехабилитация в

...
Три мечета бяха върнати в дивата природа след рехабилитация в
Коментари Харесай

Три мечета бяха върнати в дивата природа след рехабилитация

Три мечета бяха върнати в дивата природа след рехабилитация в Гърция , оповестява Природозащитната организация WWF.

Животните бяха пуснати още веднъж на независимост на деликатно подбрано място, местообитание на кафяви мечки, на територията на Национален парк " Рила ". Те бяха превозени до там, настанени в специфични кафези.

Връщането им в дивата природа идва откакто от Центъра за рехабилитация Арктурус решиха, че мечетата са достигнали подобаваща възраст и килограми, гарантиращи, че няма да имат естествени врагове.

Освобождаването на животните се организира при изключителни ограничения за сигурност. Мечките са маркирани с GPS нашийници, които разрешават тяхното непрестанно следене и по този метод ще се подсигурява сигурността както на хората, по този начин и на животните. Проследяването се прави в действително време и с него са ангажирани специалисти от WWF и Национален парк " Рила ".

През юли 2023 година петмесечно мече, изгубило майка си, бе избавено. То бе намерено в село Костенец. През октомври бяха избавени други две мечета-сирачета край елинпелинското село Крушовица. Животните прекараха известно време в парка край Белица, по-късно бяха преместени в рехабилитационен център в Гърция.
 Спасиха две дребни мечета в Софийско
Спасиха две дребни мечета в Софийско

Те са настанени в Парка за мечки в Белица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР