Защо Столичен автотранспорт купува газ за автобусите от градския транспорт

...
Защо Столичен автотранспорт купува газ за автобусите от градския транспорт
Коментари Харесай

Защо купуват газ за столичните автобуси от частна фирма, питат от ДБ

Защо " Столичен автотранспорт " купува газ за рейсовете от градския превоз от частна компания, която получава 2,7 милиона лв. комисиона, попитаха общинските съветници от " Демократична България " (ДБ) на днешната сесия на Столичния общински съвет.

В декларация за финансирането на градския превоз те упрекнаха ръководещите в София в рекет към страната , в който са забъркали и синдикатите, оповестиха от Демократична България. Според общинските съветници от партията неналичието на средства за градския превоз е измислена от болшинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет като опит да се изнудва държавното управление .

Те показват, че " Столичен автотранспорт " ЕАД употребява медиатор за покупката на газ за рейсовете си, до момента в който частното сдружение " МТК Груп " купува непосредствено от държавния снабдител " Булгаргаз ". По клаузите на този контракт общинското дружество се задължавало да заплаща съвсем двойно повече, в сравнение с в случай че купува газа непосредствено от " Булгаргаз " .
 40% от налозите на столичани отиват за градския превоз
40% от налозите на столичани отиват за градския превоз

Няма проблем с доставките на газ, а с цената му, изясни Фандъкова

" Този медиатор получава 2,7 млн. лева комисионна за периода на контракта, до момента в който в това време в СОС влизат отчети за потребността от нови и нови заеми за автотранспорта, които не са подкрепени с нито една фактура ", се споделя в декларацията.

От Демократична България декларират също, че в София не престават да действат три транспортни сдружения и един транспортен оператор, чиито администрации се припокриват - " Столичен автотранспорт " " Столичен електротранспорт ", " Метрополитен " и ЦГМ. " Вече над 1 година, откакто ЦГМ пусна в употреба новата билет система за 97 млн. лева, единствено 10% от продажбите на транспортни документи се правят онлайн , а 90% са още веднъж в офисите на ЦГМ ", дсопълват общинските съветници от партията.

" Защо данните от тази билет система не са употребяват за оптимално усъвършенстване на линиите на градския превоз, тъй че да станат по-удобни за пасажерите? Защо столичния метрополитен към момента издава билети и карти, приходите от които може да прикрие по простата причина, че сдружението единствено печата, продава и регистрира какво е продало? ", питат те.
 Синдикат
Синдикат " Образование " се разгласи в поддръжка на чиновниците от столичния градски превоз

В отворено писмо те обявиха, че изрично застават зад хората от транспортния отрасъл

" Пандемията, инфлацията и войната са опит да се прикрие действителната обстановка в градския превоз. Истината е следната - болшинството към Фандъкова няма никакво желание да запуши дупките, откъдето изтичат нашите пари . Затова и има потребност от още и още средства - с цел да продължат същите схеми. Никой от тях не мисли за промени, които да заздравят общинските транспортни сдружения ", акцентират общинските съветници от Демократична България.

Те питат и за какво е оповестена от водачите от градския превоз в София . " Протест защо? Пари за заплати за водачите има . Защо общинските предприятия " Столичен автотранспорт " ЕАД и " Столичен електротранспорт " ЕАД стават съучастници на ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и Вътрешна македонска революционна организация в нагнетяване на напрежение, откакто няма мотив за такова? ", акцентират общинските съветници от " Демократична България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР