Защо президентът не се възползва от възможността и не избра

...
Защо президентът не се възползва от възможността и не избра
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Сигналът, който Радев подава с отсъствието си, е към външните партньори на България и към политиците у нас

Защо президентът не се възползва от опцията и не избра да бъде един от ораторите в София пред близо 400 парламентаристи от 32 страни, от 25 партньорски страни, които съставляват 1 милиард души? Това попита нощес някогашният дипломат на България в Съединени американски щати и вицепрезидент на Атлантическия клуб Елена Поптодорова в „ На фокус " по Нова телевизия.

Според нея отсъствието му от страната е многозначително в политически проект. „ Целта е да покаже дистанцираност, неангажираност най-малкото ", разяснява Поптодорова.

Според Поптодорова сигналът, който Румен Радев подава с отсъствието си, е към външните сътрудници на България и към политиците у нас. „ Особено един от тях, който е изключително заинтригуван от събитията в България - Кремъл, за него тях това е значим знак. Това е доказателство за позициите на президента и главнокомандващия Същевременно това подхранва рискови настроения в България. Затова споделям, че резултата е двоен, изключително в интервал на избори - национални и европейки ", акцентира тя.

Политиките на НАТО и тези на Евросъюза са безусловно координирани и свързани, добави някогашният дипломат на България в Съединени американски щати.

„ Имаме шанс тъкмо в този момент да се организира срещата на НАТО в София. Един календар се готви авансово и това, че има съвпадане на толкоз други събития, които са се случили, внезапно покачва смисъла на парламентарната асамблея. Това е плюс за България и обръщение към вътрешната територия ", съобщи някогашният дипломат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР