През всичките години на прехода Брендо е бил покровителстван както

...
През всичките години на прехода Брендо е бил покровителстван както
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Брендо е покровителстван както политически, така и от представители на службите

През всичките години на прехода Брендо е бил покровителстван както политически, по този начин и от представители на службите. Това съобщи пред БНР Цветан Цветанов, някогашен министър на вътрешните работи в този момент ръководител на Републиканци за България.

" Това е оперативната информация, с която разполагахме ".

Цветанов си напомни съдействието с италианските управляващи по случая през 2012 година, когато беше министър на вътрешните работи.

" При неговото задържане, което Брендо не очакваше, намерихме в автомобила му отчет, който беше възложен от италианските управляващи на българските. Вътре имаше 14 или 18 телефона. Той контактуваше с разнообразни негови сътрудници на права линия.

Успяхме, дружно с италианските управляващи, да задържим цялата проведена група на територията на страната. След което бяха предадени. Някои излежаха своите присъди.

Ако проследете арестуваните лица по делото " Брендо ", ще видите, че в този момент някои от тях са решаващи фактори в локалната власт ".

Цветанов разяснява желанието на Брендо да излежи присъдите си в български затвор.

" Може да не е в положително здравословно положение и с това предаване ще получи някакво лекуване. Възможно е да има терзания за живота си и по-добре е да се съобщи. При положително държание тук, той може да бъде предварително освободен ".

Ако Брендо проговори, терзания би трябвало да имат тези, които през годините са го покровителствали и не започнаха никакви дейности, с цел да се види какви са вложенията, направени от негова страна, съобщи някогашният вътрешен министър.

Цветанов разяснява думите на Атанас Атанасов, който попита президента дали снайперисти охраняват дома на Бойко Борисов.

От " Продължаваме промяната - Демократична Българя " оповестиха, че ще изискат в Народното събрание да бъдат изслушани по тематиката служебният министър председател и вътрешният министър.

" Охраната към къщата на Борисов евентуално е обвързвана с постъпването на някаква оперативна информация. Тя може да бъде дискутирана от парламентарната комисия, която се занимава с надзор над службите ".

Цветанов счита, че е съвсем невероятно да има държавно управление с първия мандат.

" Смятам, че третият мандат би могъл да бъде осъществен. ПВУ е нещо, което си заслужава да имаме държавно управление. То обаче няма е с дългторсочен небосвод и няма да осъществя промените, от които се нуждае страната ни ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР