Заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи дебата за предсрочното

...
Заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи дебата за предсрочното
Коментари Харесай

ВСС отлага казуса с главния прокурор. Гешев се шегува с ДБ

Заседанието на Висшия правосъден съвет (ВСС) отсрочи дебата за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Причината е, че няма правила, по които да се гледа настояването на правосъдния министър Надежда Йорданова, съобщи бТВ.

Отстраняването на Гешев е препоръчано по член от Конституцията на страната ни, който разрешава това при " тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт ". Искането е подкрепено от сигнали, които вероятно са предоставени от вътрешния министър Бойко Рашков.

Част от членовете на Висш съдебен съвет през днешния ден желаеха отлагането да е с две седмици, а правната комисия на Народното събрание да даде лист с правила.

" Не се тормозя желая настояването за премахване ми да бъде прегледано обществено ", сподели Гешев. Той разяснява, че настояването е политически напън.

" Не сме политици, с цел да се мерим с рейтинг, само че прокуратурата има 8% доверие - това е по-голям % от някои определени от парламентарна мощ в залата ", иронизира основният прокурор, имайки поради правосъдния министър Надежда Йорданова, която е във властта от квотата на " Демократична България ", а те влязоха в Народното събрание с малко над 6% на изборите.

За всеки правист е ясно, че няма правно съображение за настояването за отстраняването ми, добави Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР