Заради високите цени на горивата автобусни превозвачи от Националния таксиметров

...
Заради високите цени на горивата автобусни превозвачи от Националния таксиметров
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори плашат с протести

Заради високите цени на горивата автобусни превозвачи от Националния таксиметров профсъюз са поискали среща на 12 април с държавното управление, с цел да упорстват страната да компенсира сектора. Това сподели пред БНР Петър Владимиров от таксиметровия профсъюз. С нарастването на природния газ от 1 април такситата работят на себестойност и не осъществят облага. Горивото, което употребяват, се е нараснало с 200% за последните 7 месеца. Владимиров сподели още, че в случай че превозвачите не получат желаната от страната помощ, ще излязат на митинг.
" На 12 април след срещата, която ще бъде сред държавното управление и сектора, не се ли вземат някакви радикални ограничения, не поемат ли ясни задължения, НТС афишира протестна подготвеност и сме подготвени на всичко да защитим сътрудниците си и сектора си ", заплаши Владимиров. Според него таксиметровите водачи са на ръба на оцеляването. Те упорстват страната да откри метод, както земеделските производители получават обезщетения, те да получават гориво. Той съобщи още, че инфлацията е довела и до увеличение на разноските за поддръжката на колите.
От 1 януари 2022 година всички таксита в София правят транспорти на цени, по-високи с към 30%. Най-ниската цена за километър пробег денем е 1,05 лева, а за нощните курсове минималната ставка за километър транспорт е 1,21 лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР