Започна поетапно възстановяването на неработещите асансьори и платформите за хора

...
Започна поетапно възстановяването на неработещите асансьори и платформите за хора
Коментари Харесай

Започна възстановяването на асансьорите и платформите за хора с увреждания във Варна

Започна поетапно възобновяване на неработещите асансьори и платформите за хора с увреждания и детски колички в подлезите на града. През миналата седмица са отремонтирани четири платформи. Това рапортуваха по време на оперативната среща на общинската администрация през днешния ден от дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване ". На територията на община Варна има 56 уреди. В края на всяка седмица обслужващата компания ще изготвя отчет за положението и нужните ремонтни действия по асансьорите и платформите. Те ще бъдат на база ежеседмични огледи, а ремонтните действия ще зависят от нужните елементи, стана още ясно по време на срещата.

Във връзка с подобряването на градската среда кметът Благомир Коцев подреди огледи на всички представителни здания във Варна и рехабилитация на ефектното им осветяване, където това е належащо. Да бъде възобновено осветлението на колонадата на входа на Морската градина, на Слънчевия часовник и на алпинеума, изиска още кметът Коцев.

Продължава измиването на пешеходната зона по бул. " Сливница " към Фестивалния и конгресен център две пъти седмично. Екип на общината ще прави периодически огледи на положението на настилката по ларгото, с цел да не се допусне съществено компрометиране от високото налягане на водната бликам.

По време на оперативната среща през днешния ден от дирекция " Екология и запазване на околната среща " регистрираха, че през миналата седмица са формирани 8 акта за нерегламентирано изхвърляне на боклуци в централната градска част – 3 от тях на физически и 5 на юридически лица.  Извършени са 14 инспекции на заведения по крайбрежната алея, наложени са 4 санкции с фиш и са направени 4 наставления.

Продължават инспекциите на комерсиалните обекти от страна на общинските еколози, чиновниците на комерсиалния отдел на дирекция " Управление на собствеността и надзор на публичния ред ", както и на " Общинска полиция ". Проверяват се договорите на търговците с компании за сметоизвозване и дали контрактуваните количества боклуци дават отговор на действително генерираните.

От страна на администрацията на регион " Одесос " са наложени санкции на физически лица за замърсяване с боклуци в региона на Колхозния пазар и Македонския дом. Отчетено беше още, че е глобена и сметопочистващата компания поради необслужени кошчета в региона на Шишковата градинка, ул. " Михаил Колони " и централната част на бул. " Княз Борис I ".

Пътната рехабилитация в града продължава, регистрираха още по време на оперативката. Кметът Благомир Коцев настоя да бъдат запълнени дупките по асфалта на методите към Аспаруховия мост.  както и да се работи след 20 часа там, където е допустимо, с цел да не се затруднява трафикът денем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР