На 23 юни 2024 г. се проведе първият полет по

...
На 23 юни 2024 г. се проведе първият полет по
Коментари Харесай

Първи директен полет по линията Варна - Прага - Варна

На 23 юни 2024 година се организира първият полет по новата директна линия на " България Еър “ от морската ни столица Варна до чешкото украшение в Централна Европа - Прага, оповестяват от самолетната компания. Самолетът от Прага бе посрещнат тържествено на летище Варна с обичаен воден салют, както и с изненади за пасажерите - дребни дарове за първите идващи в страната пасажери.

Новата сезонна линия на националния транспортьор от Варна до Прага предлага комфортни полети два пъти седмично – в сряда и в неделя. Градът на 100-те кули е превъзходен за визити през цялата година, а през лятото Прага ще ви впечатли със своите фестивали на музиката и театралното изкуство. Зоологическата градина в чешката столица също по този начин е известна като една от най-хубавите в света.

Чешката столица е ситуирана в западната част на страната, на крайбрежията на р. Вълтава, и е приказна до последната си калдъръмена уличка, палат или кула.

Разходката на всеки разпален странник няма по какъв начин да не мине през очарователния площад с катедралата в Стария град, изпълнен с чудни барокови къщички, кафенета и магазини. Сред най-знаковите обекти на града са Общинската постройка – замък в жанр арт нуво, емблематичният Карлов мост със статуите на 30 християнски светци, както и известният Астрономически часовник със феодален механизъм от 1490 година, които са в действителност забележителни. 

В националния музей на Чехия има редица впечатляващи природонаучни и исторически сбирки, а вековният дух на града се усеща най-силно в Пражкия палат, който се слави като един от най-големите и антични крепости в света.Не би трябвало да се пропуща кулата Петржин, поради прелестната панорама към цяла Прага и визитата на Танцуващата къща, основана по концепция на Вацлав Хавел.

Тарифите за еднопосочен билет в икономична класа стартират от 130 евро, а цената включва 10 кг ръчен багаж, дамска чанта или преносим компютър, безвъзмезден check-in и кетъринг на борда с топъл сандвич, шоколадче, вода и освежаващи питиета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР