Заради продължителната криза, в която се намира американският авиопроизводител Boeing,

...
Заради продължителната криза, в която се намира американският авиопроизводител Boeing,
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Boeing я напуска след 34 години. Но с $60 милиона обезщетение

Заради продължителната рецесия, в която се намира американският авиопроизводител Boeing, нейният основен изпълнителен шеф Денис Мюленбург подаде оставка. Той обаче ще си тръгне с добра " утешителна премия ".

Точната сума, която Мюленбург ще получи след отдръпването си, към момента не е ясна. Тя зависи от договарянията, които следва да води с Boeing. Според CNN Business на база на подаваните от него данъчни заявления той може да получи обезщетение над 30 милиона $.

В допълнение досегашният основен изпълнителен шеф ще може да се възползва от акции в компанията, на стойност 20 милиона $, както и от пенсионен пакет, в размер на над 11 милиона $. Това значи, че той може да напусне американския колос с общо 60 милиона $.

Мюленбург застана отпред на Boeing през 2015 година, като преди този момент минава през няколко разнообразни управителни позиции. Той е прекарал общо 34 години в компанията.

Напускането му след повече от три десетилетия там идва след свадите и проблемите, пристигнали за авиопроизводителя след двете съдбовни произшествия и проблемите с най-продавания модел 737 Max. Засега Boeing към момента се бори самолетът да бъде пуснат още веднъж в употреба, само че без триумф.

В средата на декември от компанията оповестиха, че стопират производството на самолета за неопределен срок. Спирането му би трябвало да пристигна през януари, а по кое време ще бъде възобновено то, към момента не е ясно. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР